Hrvatski nogometni kup, polufinale - uzvrati, 26.03.2014, 17:00 h

Dinamo i u uzvratu svladao Slaven Belupo i izborio finale Kupa

Iz Maksimira:Ante Dubravac • srijeda, 26.03.2014.
Dinamo i u uzvratu svladao Slaven Belupo i izborio finale Kupa
Foto: FaH

U uzvratnom susretu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo je na svom stadionu dočekao Slaven Belupo. U mirnom susretu bez puno prilika Dinamo je došao do pobjede rezultatom 2:1 te s ukupnih 4:1 izborio finale Kupa.

Nakon što su u Koprivnici pogocima Zvonka Pamića i Marcela Brozovića došli do sigurne pobjede nogometaši Dinama su na svom stadionu tražili potvrdu plasmana u finale Kupa.

Od samoga početka susreta Dinamo je očekivano preuzeo dominaciju i većinu vremena kontrolirao loptu, ali igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez ikakvih opasnosti za vratare. U 16. minuti s ruba šesnaesterca pokušao Melnjak, ali je njegov udarac otišao pokraj lijeve vratnice.

Kada se činilo da gosti polako uspostavljaju ravnotežu i počinju prijeti Dinamo je došao do vodstva. Halilović je lijepo pronašao Čopa koji izlazi sam pred vratara i smireno pogađa za 1:0.

Već u idućem napadu gosti su bili vrlo blizu pogotka. Nakon prodora po desnoj strani Novinić je pokušao iz blizine, ali Ježina zaustavlja taj udarac. Uzvratio je Dinamo preko mladog Pavičića koji je tražio Čopa, međutim strijelac prvoga pogotka je ostao malo prekratak.

Prije odlaska na odmor iz daljine su pokušali Fernandes i Halilović, ali rezultatske promijene nije bilo pa se na odmor otišlo s Dinamovim minimalnim vodstvom.

U drugih 45 minuta Zoran Mamić je ušao s Pivarićem na mjestu stopera umjesto kapetana Šimunića što su gosti brzo iskoristili. U 52. minuti Crepulja je proigrao Raka koji pogađa za 1:1. Šest minuta kasnije lijepo prolazi Fernandes, ali Picak loptu odbija u korner .

Nakon izjednačenja gosti su pokušavali iskoristiti nesigurnost u domaćoj obrani, dok je Dinamo potpuno umrtvio utakmicu i samo čekao kraj. U 82. minuti iz slobodnog udarca je pokušao Davor Vugrinec, ali nije bilo potrebe za Ježininom reakcijom.

Sedam minuta prije kraja Dinamo je još jednom došao do vodstva. Nakon kornera lopta se odbila na rub šesnaesterca do Frana Brodića koji snažnim udarcem zabija za konačnih 2:1.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir27.03.2014. u 13:05
    Još jedne čestitke junioru Brodiću za golčinu.......prvijenac, ako se ne varam......
    Mithrandir
  • nikoništ26.03.2014. u 22:45
    Ja mislio da su pobijedili Barcelonu
    nikoništ
  • Obrisan korisnik26.03.2014. u 22:37
    MAMIĆU ODLAZI
    Obrisan korisnik
  • dino2626.03.2014. u 20:15
    teško napisati sastav ?
    dino26
  • cimbo26.03.2014. u 19:10
    Bravo za malog Brodica!
    cimbo