Hrvatski nogometni kup, Polufinale - uzvrati, 26.03.2014, 19:00 h, stadion Aldo Drosina, Pula, gledatelja: 7500
Suci: Bruno Marić (Daruvar), Borut Križarić (Čakovec), Dražen Fejer (Bjelovar)
Istra 1961
Istra 1961
0:1(0:0) Rijeka
Ivan Krstanović 68'
Rijeka

Rijeka se suprotstavlja Dinamu u finalu Kupa, Krstanović potvrdio prolaz

Josip Piršljin • srijeda, 26.03.2014.
Rijeka se suprotstavlja Dinamu u finalu Kupa, Krstanović potvrdio prolaz
Foto: FaH

Drugi finalist Hrvatskog nogometnog kupa odlučivao se u Puli, a dvoboje s Dinamom izborila je novom pobjedom Rijeka. Istra 1961 je pokušala nadoknaditi poraz 2:1 s Kantride, ali Kekova ekipa je ponovno slavila pogotkom Krstanovića.

Poznate su momčadi koje će se sučeliti u finalu Hrvatskog kupa. Dinamo je izborio prolaz protiv Slaven Belupa, a Rijeka je na uvijek teškom gostovanju kod rivala Istre 1961 još jednom pobijedila i tako će dobiti priliku osvojiti Rabuzinovo sunce po treći put u svojoj povijesti.

Kako je i najavio trener Istre Igor Pamić, njegovi su igrači ušli puno odlučnije i hrabrije u dvoboj s Riječanima, te su u prvom poluvremenu bili bolji i stvarali su više prilika. Dva opasna udarca uputio je Blagojević, jedan je otišao malo iznad prečke, a drugi je odličnom obranom zaustavio Vargić.

Iako su imali podršku više od dvije tisuće navijača, nogometaši Rijeke nisu se najbolje snašli u prvom dijelu. Gotovo da nisu zaprijetili golu Lovrića, dok je za domaće još jednu dobru šansu imao Brazilac Jo. Ipak, u dobrom izdanju na vratima gostujuće ekipe bio je Vargić.

Riječani su se u nastavku susreta ipak "probudili". Tomečak je bio raspoložen na desnoj strani i jednom je opasno zaprijetio, a bolji ulazak u drugo poluvrijeme gosti su "naplatili" u 68. minuti.

Lopta je došla do Ivana Krstanovića koji se oslobodio pratnje i s ruba kaznenog prostora precizno je gađao suprotni kut Lovrića. Taj je gol praktički riješio pitanje putnika u finale Hrvatskog kupa, nade Istre da će ponoviti uspjeh Uljanika iz 2003. godine naglo su splasnule. Zeleno-žutima još preostaje da pokušaju Europu izboriti osvajanjem četvrtog mjesta u prvenstvu.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 11:48
    Nismo svi mogli u Pulu a nemogućnost praćenja polufinalne tekme u 2014. godini je zbilja sramotno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2014. u 22:16
    A sada rijesiti drugo mjesto. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2014. u 13:40
    Rijeka je igrala u domaćinskoj atmosferi i zasluženo slavila...hvala onima što su prenosili "feštu" iz Maksimira - Hrvatska je gora od Sj. Koreje!! Zagreb = Pyong Yang
    Obrisan korisnik