Automoto

Webber: "Utrci nikad kraja"

Borna Rupnik • nedjelja, 09.05.2010.
Webber: "Utrci nikad kraja"
Foto: EPA

Mark Webber besprijekorno je odradio nedjeljni zadatak i domogao se pobjede na Velikoj nagradi Španjolske. Kao što se i očekivalo, ključ je ležao u prvom zavoju, a Australac je, logično, presretan konačnim ishodom...

I prije početka Velike nagrade Španjolske moglo se pretpostaviti da će prva startna pozicija biti velika prednost, a Mark Webber je potvrdio tu tezu i rutinski je čuvao sve do prolaska kroz cilj.

Sebastian Vettel: "Mnogo toga mi nije išlo na ruku. Start je bio dobar, nije imalo smisla riskirati pokušaj prolaska pored Marka. Jednostavno nisam bio dovoljno brz, mučio sam se i s balansom, a i dugo sam se zadržao u boksu - zato je Lewis prošao pored mene i nisam mogao vratiti poziciju. Treće mjesto nije loše, ali s obzirom na probleme s kočnicama zbog kojih sam morao usporiti, nismo potpuno zadovoljni".

"Drago mi je da sam kapitalizirao svoj pole", prokomentirao je australski vozač poslije utrke, "a danas je poseban dan, bez sumnje".

Osvrnuo se i na jurnjavu do prvog zavoja: "Svi su krenuli agresivno, bilo je sklisko, a prema nama je puhao vjetar. Čekalo se tko će prvi kočiti i morao sam biti savršeno precizan. Kada sam to sredio, mogao sam mirno voziti dalje".

"Sve je zapravo išlo po planu, no osjećao sam se kao da vozim svoju najdulju utrku u karijeri. Pratio sam svoje rezultate krug po krug i činilo se da utrci nikad kraja. Pri svojim sam se ranijim pobjedama morao boriti za vodstvo", dodao je prezadovoljni Webber.

Naravno, važnu je ulogu odigrala i pouzdanost njegovog bolida, za razliku od onog momčadskog kolege Sebastiana Vettela, koji je imao problema: "Bolid je bio sjajan i pogodili smo sa svim postavkama. U tvornici i garaži napravili smo izvrstan posao i mislim da takvim radom možemo izazvati Ferrari i McLaren. Nismo došli na čajanku".

"Jednostavno sam euforičan zbog pobjede, koja je nagrada za naš trud", zaključio je Mark Webber.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!