Automoto

Hamilton: "Ne znam što se zbilo"

Borna Rupnik • nedjelja, 09.05.2010.
Hamilton: "Ne znam što se zbilo"
Foto: EPA

Lewis Hamilton morao se oprostiti od nemalog broja bodova samo dva kruga prije kraja utrke, a odgovor na pitanje zašto još mu je uvijek misterij...

McLarenov Lewis Hamilton u Barceloni je želio razbiti dominaciju Red Bulla i bio je na dobrom putu - sve dok u samoj završnici nije "poljubio" zaštitnu ogradu. Ni sam Britanac još uvijek nije siguran što se zapravo dogodilo.

Jenson Button: "U prvim krugovima nisu mi radili neki indikatori te su mi iz bokseva govorili što moram raditi, a nisam znao radim li to dobro. Nisam vidio ni koje brzine mijenjam. Zatim sam imao problema pri promjeni guma. Što se prvog zavoja tiče, da se nisam izmaknuo Michaelu Schumacheru sudarili bismo se, što je bilo frustrirajuće jer se osigurao da ga ne prođem i nisam ga kasnije mogao zaobići, a McLaren je imao potrebnu brzinu".

"Uistinu ne znam što se zbilo, moramo vratiti bolid na ispitivanje. Pokušao sam nježno doći do cilja, ali iznenada sam izgubio kontrolu, vidjevši da mi lijevi prednji kotač više nije upotrebljiv. Prije toga nisam osjetio ništa neobično, bolid je funkcionirao izvrsno", opisivao je Hamilton svoje nesretne trenutke.

"To je bilo veliko iznenađenje, no smatram da sam u želji da poremetim prednost Red Bulla vozio dobru utrku", dodao je britanski vozač.

Međutim, Mark Webber je u Barceloni bio još bolji, slaže se Hamilton: "Jednostavno se nisam mogao nositi s njime, pogotovo nakon promjene guma. Uspio sam tek zaobići Vettela kroz bokseve".

Hamilton se požalio na ponašanje sporijih vozača koji su zaostajali po cijeli krug. "Znam kako je to kada morate propustiti brže bolide, ali neki od njih su kočili na trkaćoj putanji i nekoliko sam se puta zamalo zaletio u njih. Nisu se izmicali kako treba", kaže.

Odmah se zapitao kako li će tek onda biti sljedeće nedjelje u Monte Carlu: "Vjerojatno će biti još teže. No, ovog trenutka sam potpuno razočaran svojom nesrećom, ali i to je sastavni dio sporta. Dignut ću glavu i nastaviti se boriti za naslov svjetskog prvaka".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!