Automoto

Alonso: "I to je Formula 1"

Borna Rupnik • nedjelja, 09.05.2010.
Alonso: "I to je Formula 1"
Foto: EPA

Fernanda Alonsa pred njegovim je navijačima u Barceloni pratila i osjetna doza sreće. Završio je na drugom mjestu, iznimno zadovoljan raspletom na stazi...

Da nije bilo tehničkih problema Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, Ferrariji Fernanda Alonsa i Felipea Masse vjerojatno bi ostali bez pobjedničkog postolja, no ovako se Španjolac pred domaćom publikom osladio drugim mjestom.

Felipe Massa: "Dobro sam startao, ali cijelo sam vrijeme zapinjao iza nekoga i nisam mogao držati visok ritam. Buttona nisam mogao uhvatiti zbog slabosti u trećem sektoru, uvijek bi mi pobjegao na istim dijelovima. Moramo unaprijediti bolid. Ipak, osvojili smo lijep broj bodova. Lom prednjeg krila nije utjecao na moj nadzor nad bolidom i nisam želio gubiti pozicije ulaskom u boks".

"I to je Formula 1", konstatirao je Alonso, "rezultat vam ponekad dođe na neočekivan način. Sretan sam što sam svojim navijačima, ali i svojoj momčadi, donio drugo mjesto".

"Znali smo da će biti teško jer se na stazama poput Barcelone zbog aerodinamike ne možemo boriti za prvo mjesto na startu i u utrci. No, utrka je duga, a danas se pokazalo da je i to važan čimbenik", dodao je Alonso po prolasku ciljem.

Španjolac je istaknuo što smatra Ferrarijevom prednošću u odnosu na konkurente: "Naše su gume na kraju bile u najboljem stanju. Stoga smatram da imamo potencijal za osvajanje trofeja, a radimo i na sustavu koji usmjerava zrak na stražnje krilo - nadam se da ćemo u Turskoj imati poboljšanu verziju istog".

"Sve u svemu, ovo je velik rezultat. Momčad nije griješila, a ja sam došao na tri boda zaostatka za vodećim u ukupnom poretku. Sada idemo u Monte Carlo, posebnu utrku u kojoj će svi tražiti pobjedu", najavio je Fernando Alonso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2010. u 13:08
    de suti ne prosipaj se ima vise srece nego pameti samo na srecu moze ostvarit dobar rezultat ferari ziva rupa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 22:15
    Haha... dok sam aktivnije pratio F1 i navijao za Alonsa i ja sam to znao uzviknuti. Vamos Fernandooo!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 20:18
    vamos fernandooo!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik