Automoto

Alonso: "Nitko neće uhvatiti Red Bull"

Borna Rupnik • subota, 08.05.2010.
Alonso: "Nitko neće uhvatiti Red Bull"
Foto: EPA

Uoči subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Španjolske Fernando Alonso priznaje da će biti jako teško nositi se s dominatnim Red Bullom...

Čini se da će Red Bullovi vozači, Sebastian Vettel i Mark Webber, i u Europi biti "crvene krpe" za ostatak društva u Formuli 1. Njihovi su rezultati odlični i u Barceloni, a Ferrarijev Fernando Alonso morao ih je označiti kao jasne favorite.

"S obzirom na to što su pokazali u petak na treninzima, mislim da nitko neće uhvatiti Red Bull. Vrlo su brzi, mi ostali teško možemo izjednačiti njihova vremena", kaže dvostruki svjetski prvak.

No, uzda se da se u kvalifikacijama ipak može nešto promijeniti: "Treninzi u petak ponekad znaju dobro proći, ali potom subota predstavlja problem. Držim fige da će im barem Ferrari uspjeti biti blizu, a možda oni i pogriješe pri podešavanju postavki".

"Tako bismo smanjili postojeću razliku, ali ne bude li iznenađenja mislim da će Red Bull upisati pobjedu", priznaje španjolski vozač.

Što se stanja u Ferrariju tiče, Alonso još nije želio donositi konačne zaključke o napretku: "Prerano je za takve procjene. U petak smo samo provjeravali radi li sve kako treba. Ja sam zadovoljan što se bolid razvija, a uskoro ćemo vidjeti razvijamo li se dovoljno dobro".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!