Tenis

Srbi dolaze u Hrvatsku

Ivor Krapac • nedjelja, 07.03.2010.
Srbi dolaze u Hrvatsku
Foto: EPA

Hrvatski tenisači doznali su suparnika u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Izabranici Gorana Prpića će u srpnju u Hrvatskoj dočekati Srbiju predvođenu Novakom Đokovićem, koji je svoju reprezentaciju nakon četverosatnog maratona protiv Johna Isnera odveo do pobjede nad Amerikancima...

Četiri sata i 16 minuta dugi triler s očekivanim krajem osigurao je Davis Cup reprezentaciji Srbije pobjedu nad SAD-om i prolazak u četvrtfinale Svjetske skupine u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Splitu, glavnom kandidatu da nakon pet godina ponovno ugosti hrvatske teniske reprezentativce. Srbiju je u ogled s Hrvatskom uveo njihov prvi adut Novak Đoković, koji je sa 7:5, 3:6, 6:3, 6:7(6) i 6:4 slomio žilav otpor Johna Isnera, igrača koji je u protekla tri dana radio "prekovremeno".

Pilić se vraća kao gost

Bude li Split potvrđen za domaćina četvrtfinala, bit će to posebno iskustvo za Nikolu Pilića, savjetnika izbornika Bogdana Obradovića - Pilić bi ovog puta mogao biti gost u svom rodnom gradu, gdje je prije nepunih pet godina na Gripama na klupi vodio Hrvatsku na putu prema naslovu.

Sport zna ispisati i najintrigantnije priče...

Amerikanac je u petak bio na terenu više od tri i pol sata u porazu od Viktora Troickog, u subotu je slavio u paru s Bobom Bryanom u meču koji se "rastegnuo" na preko tri sata, no bez obzira na te napore, bio je dovoljno dobar da ozbiljno namuči drugog tenisača svijeta pred njegovim navijačima. Ipak, ni sve dobro što je odigrao Isneru na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu, Đoković je uz puno muke i tek na šestu meč-loptu u završnici petog seta osigurao svojoj reprezentaciji ukupnu pobjedu i prvi proboj među posljednjih osam u Svjetskoj skupini.

Četvrtfinale je na rasporedu od 9. do 11. srpnja, a s obzirom da sve upućuje da će grad domaćin biti Split, vjerojatno se ovog puta neće dugo čekati na potvrdu gdje će se igrati ovaj atraktivni dvoboj.

Bio bi to povratak Davis Cup reprezentacije u grad u kojem se posljednji nastup dogodio u rujnu '05. u polufinalu Svjetske skupine protiv Rusa, na putu do kasnijeg naslova. Tada se igralo u Velikoj dvorani na Gripama, dok ovog puta, ne bude li iznenađenja, čeka Spaladium Arena...

Srbija - SAD 3-1 (Novak Đoković - John Isner 7:5, 3:6, 6:3, 6:7(6), 6:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2010. u 22:20
    prolazimo ;)
    Obrisan korisnik