Tenis

"Rasterećenije u Hrvatsku"

Ivor Krapac • nedjelja, 07.03.2010.
"Rasterećenije u Hrvatsku"
Foto: EPA

Nakon što je pobjedom nad Johnom Isnerom donio Srbiji prolaz protiv SAD-a u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, Novak Đoković bacio je pogled unaprijed prema srpnju i četvrtfinalu u Hrvatskoj. Drugi tenisač svijeta smatra da će njegova reprezentacija u taj susret ući bez velikog utega na leđima, s manje pritiska nego u protekla tri dana protiv Amerikanaca...

Ispunjena beogradska Arena je zajedno s Novakom Đokovićem u nedjelju proslavila dosad najveći uspjeh Davis Cup reprezentacije Srbije, proboj u njihovo prvo četvrtfinale u elitnom razredu. Bili su kod kuće, a Amerikanci bez Andyja Roddicka, očekivao se lakši posao, ali gosti su se pokazali kao tvrd orah u sva tri dana - u nedjelju je John Isner namučio Đokovića kroz četiri sata i 16 minuta i pao nakon trilera u pet setova.

Domaći su, tako, otišli do nedostižnih 3-1 i nakon toga već usmjerili misli prema vikendu od 9. do 11. srpnja, kada ih čeka gostovanje u Hrvatskoj - ne bude li iznenađenja, u Splitu. "U taj okršaj ćemo ući rasterećenije jer smo se prvi put plasirali u četvrtfinale", najavio je Đoković, a prenosi portal B92: "Oni imaju prednost domaćeg terena, što igra vrlo bitnu ulogu - tu je podrška navijača, imaju i mogućnost biranja podloge".

Vezane vijesti

"Ipak, naša momčad je takva da se možemo prilagoditi svakoj vrsti terena", nastavio je drugi tenisač svijeta, dodajući da bi problem moglo predstavljati što četvrtfinale dolazi nakon kratkog travnatog dijela sezone: "U pitanju je nezgodan termin, s novim promjenama uvjeta nakon Wimbledona. Ipak, kada igrate za svoju zemlju, uvijek pronađete snage i energije da odigrate na najvišem nivou. Najvažnije je da budemo zdravi".

Osim što je najavio ono što slijedi u srpnju, Đoković se osvrnuo i na teško izborenu pobjedu nad SAD-om. "Amerikanci su sve iznenadili, uključujući i nas, zaista nismo očekivali ovako snažan otpor. I Isner i Querrey bili su sjajni, strpljivi i motivirani, igrali su kao da su iskusni u Davis Cupu. No, mi smo bili složni, jedinstveni, a uz to smo imali i i ogroman motiv da napokon prođemo prvo kolo. Zajedno smo ostvarili najveći usjpeh u povijesti srpskog tenisa", zaključio je svjetski broj dva, posebno zahvaljujući navijačima koji su ga gurali prema pobjedi.

Dodajmo i da su Amerikanci u posljednjem meču vikenda u Beogradu smanjili na završnih 3-2. Sam Querrey je za sat i 11 minuta sa 7:5 i 6:2 svladao Viktora Troickog, ali naravno, to nije moglo umanjiti zadovoljstvo domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!