Tenis

Hrvatska za pet

Ivor Krapac • nedjelja, 07.03.2010.
Hrvatska za pet
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska je bez izgubljenog boda zaključila susret s Ekvadorom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Varaždinu. Nakon što su Marin Čilić i Ivo Karlović obavili najvažniji dio posla u prva dva dana, prvo u singlu, a u subotu i u paru, nedjelja je donijela priliku za Antonija Veića i Ivana Dodiga, koji su se pobrinuli za konačnih 5-0...

Nakon tri pobjede u izvedbi Marina Čilića i Ive Karlovića, Antonio Veić i Ivan Dodig u nedjelju su zaokružili sliku uspješnog varaždinskog vikenda u dva meča bez utjecaja na već osiguranu hrvatsku pobjedu. I jedan i drugi slavili su u dva seta, Veić uz nešto više problema.

Antonio je u svom debitantskom meču u Davis Cupu za sat i 46 minuta došao do 6:4 i 7:6(4) protiv Julija Cesara Campozana, 478. na svijetu, a mogao je slaviti i brže. U prvom setu Ekvadorac je nadoknadio break zaostatka prije ključnog Veićevog breaka kod 4:4, a u drugom je 22-godišnji hrvatski adut dvaput propuštao break prednosti, da bi dovršio posao sa 7:4 u tie-breaku.

Kako je Antonio rekao za HTV nakon pobjede, bio je to meč u kojem je silno želio pobjedu i zbog toga je bilo i dodatnog pritiska, što je utjecalo da bude teže nego je trebalo biti. No, ono za što se borio ipak je tu.

Ivan Dodig postavio je "točku na i" sa 6:1 i 6:3 protiv Ivana Endare, uspješno okončavši svoj prvi nastup za Hrvatsku u Davis Cupu. 25-godišnjak iz Međugorja je već prikupio ponešto iskustva u ovom natjecanju igrajući za BiH od 2002. do '06. u trećoj skupini Euroafričke zone, dok je prvi meč u Svjetskoj skupini zaključio za samo sat i 18 minuta.

Ivan je protiv 22-godišnjeg Ekvadorca, 479. na svijetu, slavio uz tri breaka u prvom i jedan u drugom setu, dok je na svojem servisu prošao suočivši se sa samo jednom break-loptom u cijelom meču, koju je izvukao u drugoj dionici. Bio je to završetak u stilu, s najuvjerljivijom hrvatskom pobjedom cijelog vikenda.

Ekvador je, tako, poslan kući bez počasnog boda, a tko će biti sljedeći, još uvijek se ne zna - čeka se pobjednik susreta Srbije i SAD-a, u kojem Srbi imaju 2-1 nakon prva dva dana.

Hrvatska - Ekvador 5-0:
Veić - Campozano 6:4, 7:6(4), Dodig - Endara 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!