Tenis

"Imamo šansu protiv svakoga"

Ivor Krapac • subota, 06.03.2010.
"Imamo šansu protiv svakoga"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski tenisači nisu dopustili da im se dogodi bilo kakva neugoda u susretu s Ekvadorom na prvoj prepreci u Davis Cupu. Sve je riješeno nakon prva dva dana pa se već u subotu moglo gledati unaprijed - ova momčad imat će što reći i u nastavku godine...

Zadovoljni, ali naravno, ne u oblacima s obzirom da je Hrvatska ionako bila veliki favorit - Goran Prpić i njegovi izabranici obavili su ono što se očekivalo i nakon pobjede to i proslavili, osigurano je četvrtfinale i ostanak u Svjetskoj skupini i iduće godine, a sada je vrijeme da se pogleda i dalje, prema srpnju i nastupu među posljednjih osam.

Goran Prpić s puno vjere u svoju momčad gleda naprijed: "Svi, pa i mi smo očekivali da ćemo proći Ekvador, srećom, ništa se nije zakompliciralo, veseli svaka ovakva pobjeda, idemo dalje sa samopouzdanjem. U svaki susret ulazimo s nadom i šansama da možemo pobijediti".

Vezane vijesti

Izbornik Prpić bio je posebno zadovoljan zbog onoga što su Marin i Karlo pokazali u subotu u prvom zajedničkom nastupu u Davis Cupu. "Očito je da ćemo ubuduće moći računati i na parove, nećemo ulaziti oslabljeni u subotu, sada i Marin igra jako dobro u parovima, a pomoglo mu je i što u zadnje vrijeme radi s Goranom".

"I mene su ugodno iznenadili koliko dobro mogu odigrati. U prvom setu im nije išlo tako dobro na reternu, kad je i to kasnije krenulo i kada je bilo težih lopti za braću Lapentti, teže su to kontrolirali", dodao je Prpić.

"Osjećao sam se dobro, servirao sam dosta dobro kao i jučer, dosta mi je pomogao i Karlo zatvaranjem mreže, s njim je bilo malo lagodnije servirati. U prvom setu smo se još malo tražili, no kada smo se našli i kad je sve sjelo na svoje mjesto, sve je izgledalo prilično dobro", osvrnuo se Marin Čilić.

Ukoliko u četvrtfinalu stigne Srbija, svaka pobjeda nad Novakom Đokovićem bila bi vrijedna zlata, a Ivo Karlović već pamti i uspjeh protiv prvog reketa Srbije - slavio je prije dvije sezone u Madridu, igralo se u dvorani, a dvoranski uvjeti najvjerojatnije bi bili i u reprezentativnom susretu.

"U principu bi mi dvorana trebala najviše odgovarati, mislim da ću imati svoje prilike dogodi li se taj meč, ako ih iskoristim bit će dobro", najavio je Karlo, pa dodao uz smijeh: "Ako ih ne iskoristim, neće biti tako dobro".

Ivo Karlović istaknuo je da Ekvadorci nisu podbacili - jednostavno, kraj ovakvog nastupa hrvatskog para nisu mogli više. "Oni su igrali odlično, onoliko koliko mogu igrati, nakon što smo uspjeli dobiti prvi set malo smo se opustili, reternirali bolje, općenito igrali bolje i uz ovakvu igru kao što je bila danas, ovo je bio realan odnos snaga".

U srpnju je na redu četvrtfinale i moguć susret sa Srbijom u Hrvatskoj - naši istočni susjedi u Beogradu u prvom kolu protiv SAD-a vode s 2-1 i očekuju pobjedu Novaka Đokovića nad Johnom Isnerom u prvom nedjeljnom meču.

"Mislim da se već radi na tome da se igra u Splitu, ustvari, na tome se već radilo i uoči Ekvadora u slučaju da ih dobijemo", kazao je izbornik Prpić: "No, taj meč je još daleko, prvo moramo razmisliti koju podlogu da uzmemo, hoćemo li se okrenuti nama ili pripaziti na njih. Igrali bismo doma, oni imaju vrhunskog Đokovića, ali tko zna hoće li im on biti dovoljan - imamo dobru šansu i bit će to otvoren meč".

Čilić je dodao da mu je svejedno gdje će se igrati taj susret, naravno, ukoliko se dogodi: "Ja sam za svaki grad, gdje god da se igra bit će to vrlo privlačno za sve, očekujem da bi atmosfera bilo gdje bila vrhunska".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2010. u 03:08
    jooo bude li u splitu protiv srbadije...show teski :D
    Obrisan korisnik