Ostali sportovi

Greipelu drugi Down Under

Maja Giljanović • nedjelja, 24.01.2010.
Greipelu drugi Down Under

Pobjednik iz 2008. pobijedio je Down Under i dvije godine poslije. Andre Greipel u vodstvu je proveo svih šest etapa i u Adelaideu je ispred Luis Leona Sancheza i Grega Hendersona postao drugi u 12 izdanja utrke u Australiji koji ju je osvojio dva puta.

Andre Greipel je petim mjestom u šestoj, 90 kilometara dugačkoj, etapi u Adelaideu (20 krugova od 4.5 km) obranio prvo mjesto na kojem se nalazio još od prve etape.

27-godišnji Nijemac postao je drugi biciklist u povijesti utrke Down Under koji ju je osvojio dva puta. Greipel je slavio i 2008. i pridružio se Stuartu O'Gradyju koji je pobijedio prvi put kad je utrka održana 1999. i dvije godine poslije.

Greipel (Columbia), koji je prošlu godinu završio na drugom mjestu u ukupnom broju pobjeda - 20 je puta slavio Nijemac, tri manje od Marka Cavendisha na prvom, a sedam više od Edvalda Boasson Hagena na trećem mjestu - u ukupnom je poretku na drugom mjestu ostavio pobjednika iz 2005. Luis Leona Sancheza (Caisse d'Epargne), a podij je izborio i Novozelanđanin Greg Henderson (Sky). Branitelj naslova Allan Davis (Racing) zauzeo je šesto mjesto.

Publiku uz stazu (ukupno je tijekom šest dana utrku uživo pratilo više od 700.000 ljudi) u Adelaideu je oduševio Chris Sutton. Australac je odnio etapu, svoju prvu ProTour u karijeri i prvu svom Skyju (drugi je također Skyjev Henderson).

Down Under, 6. etapa:
1.Sutton (Australija, Sky) 1h53:20
2.Henderson (Novi Zeland, Sky) 0
3.Brown (Australija, Rabobank) 0
4.McEwen (Australija, Katusha) 0
5.Greipel (Njemačka, Columbia) 0
...

Konačan poredak:
1.Greipel (Njemačka, Columbia)
2.Sanchez (Španjolska, Caisse d'Epargne) +11
3.Henderson (Novi Zeland, Sky) +15
4.McEwen (Australija, Katusha) +17
5.Roberts (Australija, Milram) +17
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!