Ostali sportovi

Greipel jedva odolio, Sanchez u naletu

Maja Giljanović • subota, 23.01.2010.
Greipel jedva odolio, Sanchez u naletu

Sjajan timski rad je u predzadnjoj etapi 12. izdanja utrke Down Under prezentirao Caisse d'Epargne, a plodove je ubrao Luis Leon Sanchez. Briljantan u finišu, Španjolac je uzeo i petu etapu i preuzeo drugo mjesto u ukupnom poretku iza prvog favorita utrke Andre Greipela.

Andre Greipel je jedva odolio napadima i nakon 149 kilometara dugačke etape od Snapper Pointa do Willunge sačuvao vodstvo u ukupnom poretku. Nijemac je 17. mjestom ograničio štetu i u posljednji dan ulazi s 11 sekundi prednosti ispred prvog pratitelja, pobjednika iz 2005. Luis Leona Sancheza.

Španjolac je svom Caisse d'Epargneu u Willungi donio prvu etapu u 2010. i preuzeo drugo mjesto ispred trojice Australaca, šest sekundi ispred Lukea Robertsa, devet ispred Robbieja McEwena i 10 ispred Cadela Evansa. Evans (Racing) je platio skupu cijenu činjenici da se našao u sendviču između Caisse d'Epargneovog tandema, Sanchez - Alejandro Valverde. Dozvolio im je da ga sustignu (prokockao je punu 31 sekundu) i manje od četiri kilometra prije cilja i prestignu.

"Prejaki su na usponima i nisam im se mogao oduprijeti. Puhali su mi za vratom i u etapi i u ukupnom poretku, dao sam sve od sebe da se izvučem barem u jednom pogledu, ali u konačnici sam ostao kratak", izjavio je Evans kontemplirajući o onom što je moglo biti.

Greipel je ponovno odao priznanje svojima u Columbiji: "Od početka 'trubim' kako mi čuvaju leđa. Ne želim zvučati kao papiga, ali ponovno su oni najzaslužniji što sam i dalje u vodstvu. Gurali su me na uzbrdici i nisu dozvolili vodećima da se odlijepe".

Posljednja etapa u Adelaideu dugačka je 90 kilometara, hoće li Greipel i ovog puta uspjeti zauzdati prošlogodišnjeg pobjednika Paris-Nice?

Down Under, 5. etapa:
1.Sanchez (Španjolska, Caisse d'Epargne) 3h29:39
2.Roberts (Australija, Milram) +2
3.Valverde (Španjolska, Caisse d'Epargne) +4
4.Evans (Australija, Racing) +4
5.Sagan (Slovačka, Liquigas) +6
...
33.Armstrong (SAD, RadioShack) +9
...
129.Garcia (Španjolska, Caisse d'Epargne) +9:19

Ukupan poredak:
1.Greipel (Njemačka, Columbia) 16h53:45
2.Sanchez (Španjolska, Caisse d'Epargne) +11
3.Roberts (Australija, Milram) +17
4.McEwen (Australija, Katusha) +20
5.Evans (Australija, Racing) +21
...
24.Armstrong (SAD, RadioShack) +47
...
129.Röls (Njemačka, Milram) +36:18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!