Ostali sportovi

Blanka 21. veljače u Spaladium Areni

Maja Giljanović • subota, 23.01.2010.
Blanka 21. veljače u Spaladium Areni
Foto: Sandro Donda

Četvrti po redu međunarodni miting skakačica u vis u Splitu će se održati 21. veljače u Spaladium Areni, a prva želja najbolje svjetske skakačice i druge najbolje svjetske atletičarke Blanke Vlašić je skok od 203 centimetra kojim bi srušila svoj prošlogodišnji rekord mitinga. Ukaže li se prigoda, kaže Joško Vlašić, dat će sve od sebe da sruši i svjetski rekord, a u slučaju da 208 cm Kajse Bergqvist uistinu otiđu u povijest, nova svjetska rekorderka će dobiti bonus od 20.000 eura.

Manje od mjesec dana prije četvrtog po redu međunarodnog atletskog mitinga skakačica u vis u Splitu je potpisan ugovor o generalnom pokroviteljstvu između novinske kuće Slobodna Dalmacija i predsjednika ASK-a Ivana Veštića. Miting podupire i Grad Split koji će za organizaciju dati 250.000 kuna, a budući je splitski miting međunarodnog karaktera i uvršten je u kalendar Europske atletske federacije, obveza organizatora je osigurati bonus od 20.000 eura u slučaju rušenja svjetskog rekorda.

Blanka Vlašić, po riječima je oca joj Joška, "iznimno motivirana za nastup u svom gradu i dat će sve od sebe da pred svojim sugrađanima ostvari čim bolji rezultat". Prvi cilj je skok od 203 centimetra kojim bi oborila rekord mitinga koji je sama Blanka postavila prošle godine (napadala je lani i 206 cm): "Ukoliko bude prilike, dat će sve od sebe da ugrozi i svjetski rekord". Svjetski rekord u dvorani 2006. je na 208 centimetara postavila Kajsa Bergqvist.

Vezane vijesti

Miting će se održati 21. veljače pred 10-tak tisuća gledatelja u Spaladium Areni koja je prošle godine, nakon što su prva dva mitinga održana u velikoj dvorani na Gripama, prvi put ugostila najbolje skakačice svijeta.

Blanka je dvostruka pobjednica (203 cm lani i 201 cm 2008.), a prvo je izdanje 2007. odnijela Venelina Veneva (obje su preskočile 200 cm, ali Bugarka iz manje pokušaja). Prije Splita svjetsku prvakinju čekaju nastupi u Trinecu 26. siječnja, Göteborgu 2., Arnstadtu 6. i Stockholmu 10. veljače (New York je otpao zbog lakše viroze), a klimaks dvoranske sezone je od 12. do 14. ožujka na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!