Košarka

NBA: Draft ludnica

Igor Maračić • četvrtak, 25.06.2009.

U četvrtak će biti poznato da li će, prema očekivanjima svih stručnjaka, ali i nas, običnih prijatelja NBA lige, toliko najavljivan Blake Griffin biti izabran kao prvi igrač ovogodišnjeg drafta. Konkurencija je, iako ne kao prijašnjih godina, još uvijek prilično oštra, te su uz uvijek moguća iznenađenja u cijeli miks dodane priče o raznim tradeovima...

Blake Griffin, igrač o kojem se toliko priča, tek će u četvrtak osjetiti što zapravo znači biti u centru pozornosti. Nešto između Boozera i Stoudemirea, kako ga najavljuju, trebao bi postati novi igrač slabašnih L.A. Clippersa. Ovaj dvadesetogodišnjak sa sveučilišta Oklahoma svakako ima veliki potencijal, i ne bi trebao biti tek prosječan igrač, no kako je ovo sve na neki način lutrija, Clippersi se zasigurno njegovoj brzoj prilagodbi, kakvoj-takvoj adaptaciji na profesionalne NBA "igračine", te uz to uvijek postoji opasnost od ozlijede. Ovo je sigurno jedan od najziheraškijih prvih pickova zadnjih godina, za kojeg bi, navodno, ovu momčad trebali napustiti Randolph i(li) Kaman. Njegovih 22 koša, 14 skokova u prosjeku čine se kao sasvim dovoljan razlog za to.

Nakon Clippersa biraju Grizzliesi i Thunder, koji će najvjerojatnije biti prve NBA ekipe Hasheema Thabeeta ili euro-senzaciju Rickya Rubija. Naravno, u obzir dolaze i razmjene igrača, što samo po sebi postavlja puno više pitanja nego odgovora, te je stoga jednostavno najbolje - pričekati sam draft.

22-godišnji Tanzanijac, kojeg se masovno uspoređuje s legendarnim Mutombom, igrač nevjerojatne visine (221 cm), ali i ne baš prevelike košarkaške spretnosti, iziskivat će od svojih budućih trenera još mnogo rada. Uz zavidan double-double prosjek, Hasheem ima čak četiri asistencije u prosjeku u momčadi Conneticuta, no vjerojatno je i sam svjestan kako će iduća sezona, u kojem god klubu, biti malo drukčija priča.

Igrač Joventuta i španjolske reprezentacije, 18-godišnji Rubio, odlukom da se prijavi na ovogodišnji draft osigurao si je, prema predviđanjima, jednu od tri ulaznice u najelitniju košarkašku ligu, no također će imati puno toga za opravdati, pogotovo jer je "europski dečko". Sretno mu bilo.

Idući izbori pripadaju redom: Kingsima, Wolvesima, Warriorsima, Knicksima, Raptorsima, Bucksima, Netsima, Bobcatsima, Pacersima i Sunsima, dok su najspominjaniji "izbori poslije prvih tri": Tyreke Evans, James Harden, Johnny Flynn, Jordan Hill, Stephen Curry... Sve odlični košarkaši, koje ćemo možda s guštom gledati za koju godinu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!