Košarka

Timberwolvesi 'pregazili' Nuggetse te uzeli i drugu gostujuću pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2024.
Timberwolvesi 'pregazili' Nuggetse te uzeli i drugu gostujuću pobjedu
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi odigrali su odličnu utakmicu protiv Denver Nuggetsa i upisali novu pobjedu. Wolvesi su ponovno slavili u gostima i pred svojim navijačima imaju priliku potvrditi plasman u konferencijsko finale...

Vjerojatno nitko nije očekivao da će Denver Nuggetsi izgubiti dvije domaće utakmice zaredom protiv Minnesota Timberwolvesa - osim samih Timberwolvesa. Sjajna Minnesota odigrala je odlično i drugu utakmicu protiv branitelja naslova i slavila s 80:106.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vukovi su tako poveli s 2-0 u seriji i pred svojim navijačima imat će priliku zaključiti posao u sljedeće dvije utakmice. Jasno, to nimalo neće biti lako, ali forma Denvera može zabrinjavati sve njegove poklonike.

Nuggetsi su poveli na početku s 2:0 i nakon toga stalno hvatali zaostatak. Već nakon prve četvrtine Wolvesi su vodili s osam razlike, bilo je 20:28.

U drugu četvrtinu gosti su krenuli odlično, serijom od 11:0, a ubrzo su poveli i s preko 20 razlike. Nakon prvog poluvremena imali su zaista nevjerojatnih 26 koševa viška (35:61).

Drugo poluvrijeme nije donijelo prevelike promjene, Wolvesi su došli i do 32 poena prednosti (46:78). Spustili su se branitelji naslova na 20 koševa zaostatka, ali više od toga zapravo i nije išlo.

Po 27 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Anthony Edwards (sedam asistencija) i Karl-Anthony Towns (12 skokova), dok su po 14 koševa dodali Naz Reid (pet skokova) i Nickeil Alexander-Walker (šest skokova).

Najbolji je kod Nuggetsa bio Aaron Gordon s 20 koševa, Nikola Jokić dodao je 16 poena, 16 skokova i osam asistencija.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 80:106 (0-2)

FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!