Košarka

Vince Carter prešao u Orlando

Bernard Jurišić • četvrtak, 25.06.2009.
Vince Carter prešao u Orlando
Foto: EPA

Dani i sati uoči ovogodišnjeg NBA Drafta nude sve više poslova, razmjena i regrupiranja. Nakon što su Richard Jefferson i Shaquille O'Neal promijenili dres, novi klub pronašao je i Vince Carter...

Zahuktava se NBA tržnica u satima uoči ovogodišnjeg NBA Drafta. Dva velika imena već su promijenila adrese, a večeras je to napravio i jedan od najeksplozivnijih igrača lige u 21. stoljeću.

Vince Carter bio je želja nekoliko klubova, a na kraju je završio u svlačionici ovogodišnjih doprvaka - Orlando Magica. Za njega i suigrača mu Ryana Andersona, Magic je u New Jersey Netse poslao trojicu igrača - Rafera Alstona, Tonyja Battiea i Courtneya Leea.

Carter bi tako svojim iskustvom trebao pojačati ambicije Orlanda da naredne sezone odu još korak dalje i osvoje NBA naslov. U prošloj sezoni nekadašnji "Air Canada" bio je na prosjeku od 20,8 poena i 4,7 asistencija, pokazujući da još uvijek u svojim rukama ima i nogama ima "eksploziv".

Odgovor na pitanje jesu li se u Orlandu ipak previše toga odrekli dat će tek nastupi Magica u narednoj sezoni. Naime, Alston je bio startni razigravač u doigravanju, a Lee novak na kojeg su se već u prvoj sezoni itekako mogli osloniti. U narednoj sezoni teret organizacije igre u potpunosti će pasti na oporavljenika Jameera Nelsona, a tek će se vidjeti hoće li uspjeti zadržati Hidayeta Turkoglua.

S druge strane, Netsi su se riješili posljednje zvijezde iz momčadi koja je dvaput igrala finale na početku ovog desetljeća, uštedjet će nešto novca, a uz to su u svojim redovima spojili dva sjajna mlada braniča - Devina Harrisa i Courtneya Leea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!