Košarka

Shaq spašava LeBrona?

Goran Markuš • četvrtak, 25.06.2009.
Shaq spašava LeBrona?
Foto: EPA

Prema pisanjima praktički svih relevantnih američkih medija Sunsi i Cavsi su konačno dogovorili transfer veterana, no ujedno još uvijek jednog od najcjenjenijih centara u NBA-u, Shaquillea O'Neala u Cleveland koji je tako LeBronu napokon popunio prazninu pod košem...

Pričalo se još u siječnju, a pričalo se i proteklih tjedan dana, no ukoliko je vjerovati američkim medijima i službenim stranicama NBA lige konačno je postignut dogovor - Shaquille O'Neal putuje u Cleveland. Međutim, kako bi doveli Shaqa i Cavsi su se morali olakšati, a cijena je bila Ben Wallace, Saša Pavlović i 46. pick na ovogodišnjem draftu.

Što se tiče Cavsa potez je i više nego logičan te očekivan. Nakon poraza od Orlanda bilo je i više nego jasno da momčadi nedostaje čvrstine pod košem, a upravo to dobivaju sa Shaqom. Kako se približava istek ugovora s prvom zvijezdom kluba, LeBronom Jamesom vremena za dovođenje prinova nije bilo i Cleveland je bez pogovora ugrabio najbolje što se nudilo.

Činjenica da su generalni menadžeri ova dva kluba stari prijatelji zasigurno je pripomogla u ostvarenju transfera, no da do njega i nije došlo Cleveland bi gotovo sigurno napravio velike izmjene u svojem rosteru.

Naime, kako bi doveli poneko zvučno ime na mjesto centra bili su spremni obaviti čak i transfer koji bi uključivao šest igrača stoga je opcija sa Sunsima daleko najisplativija najboljoj momčadi regularnog dijela protekle sezone.

S druge strane, niti Sunsi samim transferom nisu ništa izgubili. Iako Ben Wallace ne igra na razini na kojoj je igrao u svojim najboljim godinama, a Pavlović ipak nije kalibra Shaqa ili pak Wallacea primarna preokupacija momčadi bilo je oslobađanje salary capa u čemu su i uspjeli.

Naime, dok ih je Shaq stajao 21 milijun dolara Wallace "vrijedi" sedam milijuna manje uz napomenu kako se već sada priča da bi Ben sam mogao otkupiti svoj ugovor i tako se povući u zasluženu mirovinu. S druge strane Pavlović ima osiguranih tek 1.5 milijuna dolara dok će se za "cijelu plaću" od 4.9 milijuna itekako morati potruditi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!