Košarka

Shaq i službeno u Clevelandu

HINA • četvrtak, 25.06.2009.
Shaq i službeno u Clevelandu

Jedan od najvećih centara u povijesti košarke Shaquille O'Neal sljedeće će sezone nositi dres Cleveland Cavaliersa u koje je stigao iz Phoenix Sunsa, objavili su klubovi u četvrtak...

U zamjenu za O'Neala Cavsi su put Phoenixa poslali Bena Wallacea i Sašu Pavlovića. Usto, Phoenix je dobio pravo izbora u drugom krugu drafta 2010. godine te određenu financijsku kompenzaciju.

O'Neal, koji je četiri puta bio prvak NBA lige i čak 15 puta je nastupio na All-Star susretima, u redovima Cavsa će igrati s jednim od najboljih igrača današnjice LeBronom Jamesom.

Vezane vijesti

U Cavsima se nadaju kako će im Shaq pomoći da osvoje prvi naslov prvaka u povijesti, ali i donijeti u Cleveland prvi naslov prvaka u nekom sportu nakon što su 1964. godine Cleveland Brownsi slavili u NFL ligi.

Dva metara i 16 centimetara visok i 147 kilograma težak centar od 2000. do 2002. godine je osvojio tri uzastopna naslova prvaka s Los Angeles Lakersima, dok je posljednjeg osvojio u dresu Miami Heata 2006. godine. Prošle sezone je u dresu Sunsa imao prosjek od 17,8 koša i 8,4 skoka po utakmici.

Cleveland je prošle sezone ostvario najbolji omjer pobjeda i poraza u osnovnom dijelu NBA lige sa 66 pobjeda i 16 poraza, ali je u doigravanju ispao u finalu Istočne konferencije od Orlando Magica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!