Nogomet

Bešiktaš slabiju prvenstvenu sezonu pokušava popraviti u kupu

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2024.
Bešiktaš slabiju prvenstvenu sezonu pokušava popraviti u kupu
Foto: EPA

Nogometaši Bešiktaša večeras će tražiti plasman u finale turskog kupa. Njihov protivnik je Ankaragücü, a prvi polufinalni dvoboj ova dva suparnika završio je bez golova...

Večeras ćemo saznati prvog putnika u finale turskog kupa. U drugoj polufinalnoj utakmici, koja će se igrati u Istanbulu, snage će odmjeriti Bešiktaš i Ankaragücü, a njihov dvoboj počinje u 19:30 sati. Prvi sudac dvoboja je Zorbay Küçük.

Igraj na Bešiktaš - Ankaragücü na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bešiktaš ne igra briljantnu sezonu i u velikoj je borbi za plasman u europska natjecanja, ako već ne uspije kroz kup. U prošlom kolu, prije četiri dana, bio je domaćin Rizesporu kojeg je svladao s 3:2 zahvaljujući pogotku Joea Worralla u 97. minuti susreta. Sada je momčad na petom mjestu s 54 boda, jedan više ima Bašakšehir, a četiri više Trabzonspor.

S druge strane, Ankaragücü ima svoje brige, s obzirom na to da je trenutno na 14. mjestu s 39 osvojenih bodova. Gaziantep, posljednji klub u zoni ispadanja, ima samo četiri boda manje, a do kraja prvenstva ostala su samo tri kola. Dvije od tri utakmice igrat će protiv konkurenata za ispadanje (Hatayspor i Pendikspor), dok će jednu igrati protiv jačeg Trabzonspora.

U tri zadnje utakmice upisao je tri remija. Prije četiri dana odigrao je kod kuće 1:1 s Alanyasporom koji je do boda stigao u 95. minuti. Prije toga gostovao je kod Rizespora (2:2), a ovoga puta Ankaragücü je stigao do boda u smiraj susreta, u 99. minuti. Domaćin Bešiktašu u prvoj polufinalnoj utakmici bio je 23. travnja kada je završilo bez pogodaka.

Bila je to druga uzastopna međusobna utakmica tih protivnika, s obzirom na to da je par dana ranije Bešiktaš kod kuće u prvenstvu slavio s 2:0 golovima Ernesta Mucija i Jacksona Muleke. Dodajmo i to da je prvi dvoboj ove dvije ekipe u sezoni, odigran u 14. kolu, završio 1:1.

Kod Bešiktaša u prošlom kolu nije bilo osam igrača. Ali Al-Musrati nije igrao zbog suspenzije (crveni karton), van kadra bili su još: Ante Rebić, Emrecan Terzi, Ege Tiknaz, Tayfur Bingol i Arda Kilic, dok je Amir Hadžiahmetović zbog ozljede izvan terena do kraja sezone. Zadnju prvenstvenu utakmicu za Ankaragücü propustio je Alper Uludag zbog ozljede mišića i na teren bi se trebao vratiti krajem mjeseca.

Kroz svoju povijest Bešiktaš je deset puta osvajao kup, posljednji prije tri godine, dok je još šest puta igrao u finalu. Njegov današnji protivnik dvostruki je osvajač ovog natjecanja, ali zadnji je stigao 1981. godine. Još je tri puta izgubio u finalima.

Dodajmo i to da u drugom polufinalu igraju Trabzonspor i Fatih Karagümrük.

Što su rekli

Serdar Topraktepe, trener Bešiktaša: "Odigrali smo dobro protiv Rizespora, naš tempo i želja za pobjedom bili su na visokoj razini. Ako ponovimo istu utakmicu, bit ćemo u dobitnoj poziciji pred našim navijačima. Moramo pobijediti."

Emre Belözoglu, trener Ankaragücüa: "Imamo tri dana prije nego nastavimo s borbom za trofej. Mislim da je moja ekipa odigrala dvije dobre utakmice protiv Bešiktaša i nećemo se ustručavati ponovno pokušati to implementirati. Nema laganih utakmica, neće biti lako za obje ekipe."

Mjesto, vrijeme, suci

Tüpras stadion, Istanbul, 19:30

Sudac: Zorbay Küçük

Nedostaju

Bešiktaš: Al Musrati (suspenzija), Rebić, Terzi, Tiknaz, Tayfur Bingol, Kilic, Hadžiahmetović (ozljeda)

Ankaragücü: Uludag (ozljeda)

Zadnji susret

Prva polufinalna utakmica kupa u Ankari, odigrana 23. travnja, završila je bez pobjednika.

Prognoza

Bešiktaš bi večeras trebao opravdati status favorita pred svojim navijačima i izboriti finale.

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!