Nogomet

Međimurje - Cibalia: Nogometna poslastica u Čakovcu

Ivana Strahija • subota, 13.05.2006.

Teško je uopće opisati radost koju svaki pravi ljubitelj nogometa u Međimurju osjeća nakon današnje pobjede na stadionu Mladosti. Premda se u tri dana pred susret svašta spekuliralo, pa i to da su igračima Cibalie ponuđene ogromne premije za pobjedu u Čakovcu, s zadovoljstvom možemo reći da su oba tima odigrala dobar nogomet, a da je tri boda osvojila momčad s više žara...

Dok su se jedni pribojavali da će Cibalia u Čakovec doći 'na noževe', drugi su strahovali da će igrači Međimurja utakmicu u kojoj im i bod dostaje shvatiti olako. Na sreću, 90 minuta subotnjeg nogometa bilo je prava poslastica za gledatelje.

Utakmicu otvaraju raspoloženi Međimurci, dvjema 100-postotnim prigodama. U petoj minuti Igor Mostarlić nabacuje do Danijela Krivića koji puca prema golu, no gostujući vratar Ivica Marić izbija loptu. Ona dolazi do Vedrana Celišćaka koji glavom prebacuje gol Cibalie. U devetoj minuti Krunoslav Bratković poslužuje Mostarlića, ali on loptu šalje pored gola.

Tek u 21. minuti rezultat se mijenja. Celišćak šalje loptu do Cicera Lime koji s 20 metara iskosa postiže pravi eurogol, zabivši loptu ravno u rašlje.

Slijedi nešto mirnijih petnaestak minuta, u kojima smo se počeli pitati zašto Cibalia ne pokušava ozbiljnije napasti domaći gol. Momčad koja inače vrlo dobro igra na gostovanjima, ovog je puta u prvih pola sata susreta imala svega dva ubačaja iz kornera i nijednu izgledniju prigodu. Posumnjali smo da puštaju domaćine da se izmore, pa da u drugom dijelu napadnu punom snagom. Izgleda da smo se prevarili, jer je posljednjih desetak minuta prvog poluvremena pripalo gostima.

Slika 1 od 2.
Foto: Zlatko Premuš

Prvo domaća obrana ne zaustavlja Zorana Ratkovića, koji s loptom izbija pred vrata Tihomira Bulata. Svašta se moglo dogoditi da u posljednji tren nije uskočio Valerio Balašković i oteo loptu Cibalijinom napadaču. Potom se lopte dočepao i Ivan Maroslavac i zapucao prema domaćem golu, no Bulat je njegov udarac na vrijeme pročitao.

U drugom su dijelu Međimurci postigli još tri pogotka. U 61. minuti proslavio se Valerio Balašković, koji je iz slobodnog udarca sa tridesetak metara topnički zatresao protivničku mrežu. Rezultat na 3:0 podiže Dino Kresinger, kojeg poslužuje Mostarlić. U 65. minuti Ivan Habuš nabacuje prema gostujućem šesnaestercu, a Kresinger je i opet odličan.

Sa 4:0 na semaforu ipak su se Međimurci malo opustili. 78. minuta i gostima donosi prigodu, i to onu najizgledniju. Balašković u domaćem kaznenom prostoru ruši Ratkovića, a sudac Alojzije Šupraha bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku. Mladen Križanović izvodi kazneni udarac i dobro puca, no još je bolji domaći vratar Tihomir Bulat koji odlučno brani svoj gol.

U 84. minuti još jedan penal za goste. Ovog puta domaći Ante Zurak ruši Ratkovića u šesnaestercu. Ratković izvodi udarac sa 11 metara, no Bulat je ponovno na razini zadatka.

Utakmica je privedena kraju bez većih zanimljivosti, a nakon sučevog zvižduka i nepromijenjenog rezultata Međimurci su s oduševljenjem počeli slaviti. Moramo napomenuti da smo ostali ugodno iznenađeni kvalitetom odigrane nogometne igre, pošto se odlučujuće utakmice obično odlikuju mnoštvom kartona i nervoze. Osim igrača za to je najzaslužniji i glavni sudac susreta Alojzije Šupraha, koji je svoj posao odradio korektno, a tenzije držao na minimumu.

Zanimljivo je za napomenuti da Cibaliu u Čakovcu nije vodio Igor Štimac, nego ga je, zbog obiteljskih obaveza, na klupi zamijenio pomoćni trener Goran Meštrović: "Moram čestitati Međimurju na ostanku, ali i na dva postignuta eurogola. Ne sjećam se kad su na jednom susretu pala dva takva pogotka. Upravo je to pokopalo motivaciju mojih igrača.", kazao je nakon susreta Meštrović.

Stanko Mršić, domaći trener, utakmicom je bio prezadovoljan: "Ova nam tri boda znače jako mnogo. Ne samo da smo osigurali kvalifikacije, nego smo podigli i psihološko raspoloženje u momčadi. Dakako, ovo je rezultat kvalitetnog rada svih nas, igrača i trenera, stručnog kadra te uprave, koja nas je pratila u stopu, omogućivši nam sve što smo trebali. Danas i sutra slavimo, a već u utorak započinjemo s pripremama za kvalifikacije."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!