Nogomet

Pula SČ - Dinamo: Jurčić prokužio Modre

Tomislav Pacak • subota, 11.03.2006.

Nezaustavljivi Dinamov stroj ipak je - zaustavljiv. U dvoboju momčadi koja je od 1. listopada nanizala pet domaćih pobjeda i momčadi koja je lovila klupski rekord po uzastopnim pobjedama u gostima, slavila je Pula, zaustavivši Dinamov niz na osam gostujućih pobjeda. Po kvaliteti momčadi, po poziciji na tablici i uopće reputaciji - ovo je prvorazredno iznenađenje. Međutim, rezultat možda i nije toliko neobičan - Pula Staro češko igra vrlo kvalitetno već neko vrijeme, u ovoj utakmici imala i motiv više od Dinama i domaći teren velika je prednost Puljana, a posljedica svega toga je konačnih 2:1 za Pulu.

Pobjeda Puljana tim je vrednija kad se zna da su nakon utakmice u Osijeku ostali bez trenera Milivoja Bračuna kojeg mnogi smatraju najzaslužnijim za napredak Pule, pa je na klupu sjeo neiskusni Krunoslav Jurčić, jedan iz slavne generacije 'Vatrenih'. Jurčićevo vatreno krštenje završilo je tako na najbolji mogući način, 'skinut' je veliki Dinamo, Modri su poraženi tek drugi puta u ovom prvenstvu, prvi puta nakon 2. kola i poraza u Osijeku.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu, ali to je ujedno bilo i sve što je najbolja momčad prvenstva pokazala u ovom dvoboju. Costa Anderson, koji je dobio prednost pred još nedovoljno oporavljenim Eduardom, imao je dvije dobre šanse - prvo je nedovoljno dobro pucao s 20-ak metara, a uskoro je izbio sam pred Ivešu, ali se spetljao i propustio dobru priliku. Između dva Brazilčeva pokušaja Dinamo je imao i najbolju šansu na utakmici, Drpić je pucao glavom s pet-šest metara, a s crte loptu ispucava Dobrić u gredu, od koje se lopta odbila u polje.

Međutim, to je bilo više-manje sve od Dinama. Pokušala je uzvratiti Pula preko Rivića u 18. minuti, no Pulin napadač s 10-ak metara nije dovoljno precizan. Ipak, domaćin idući izlet pred Turinu pretvara u vodstvo. Na ubačaj s desne strane najbolje je reagirao Manuel Pamić i silovito glavom zakucao loptu u mrežu. Pamić je tako najavio vrlo dobru partiju, tijekom cijele utakmice propisno je namučio Dinamovu obranu koja nije bila na uobičajenoj razini.

Iako nije igrao posebno kvalitetno, Dinamo je na poluvrijeme ipak otišao u egalu. Nakon akcije s Lukom Modrićem, Ivan Bošnjak bio je priseban pred Ivešom i pogodio za izjednačenje. Mogao je Bošnjak odmah zatim i dovesti Modre u vodstvo, no nakon kornera glavom pogađa vratnicu.

Andersona je u poluvremenu zamijenio Eduardo, no napretka u Dinamovoj igri nije bilo, dapače. Pula je bivala sve opasnija, dok Dinamo gotovo da i nije zaprijetio u cijelom poluvremenu. Trenutak odluke dogodio se u 72. minuti kada je Rivić nabacio, a lopta u ruku pogodila Ettoa. Sudac Novak kaznio je to najstrožom kaznom, a s bijele točke siguran je bio Stiven Rivić.

Pula je relativno lako sačuvala prednost i upisala veliku pobjedu, koja zbog Hajdukovog remija sa Slavenom ipak nije bila dovoljna za Ligu za prvaka. Dinamo, pak, može žaliti što nije dostigao 10 uzastopnih gostujućih pobjeda koje je ostvario Ćiro Blažević u sezoni 2002./2003., no prednost na vrhu tablice i dalje je vrlo velika pa razloga za zabrinutost nema...

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!