Nogomet

Zagreb - Varteks: Rezultat konačno odraz igre

Marko Breljak • subota, 11.03.2006.

Varteks je prvi zaprijetio, već u 4. minuti kada je Šafarić oštro izveo slobodan udarac s 25 metara. Stojkić je loptu samo odbio, a Benko simulira kazneni udarac zbog čega dobiva žuti karton. Pet minuta kasnije još jedna odlična prigoda za Varteks. Jolić je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, gdje na desetak metara Pavličić

Još jedan «zicer» Varteksovci imaju u 18. minuti, kada je Jertec lijepo prošao po desnoj strani, ubacio na Jolića, no sa samo nekoliko metara Stojkić «panterski» brani. Pet minuta kasnije, Zagreb ima prvu veliku prigodu. Mujdža je probio desnu stranu, lopta je došla do Brkljače, koji puca preko gola. Pjesnici su zaprijetili, a u 25. minuti, Bartolovićev udarac Koprić sigurno brani. Upravo Bartolović bio je najveća prijetnja za Varteks, no u većoj prigodi nije se našao.

Ipak, Varteks je na početku bio agresivnija i odlučnija momčad, a nagrada je stigla u 27. minuti. Pavlličić je sjajno sa sredine terena proigrao Benka, koji izbija sam pred Stojkića, prolazi ga, upućuje loptu prema mreži, a pogodak je potvrdio Ivan Jolić, po 11. puta ove sezone ligaškim pogotkom.

To je šokiralo domaćina, koji je teško dolazio do pravih pozicija, a Varteks je zagospodario terenom. Mogli su «krojači» riješiti gotovo sve dvojbe, no u 33. minuti Stojkić je još jednom spasio svoju ekipu. Jertec je još jednom zakomplicirao život domaćinima na desnoj strani, pronašao Pavličića, no njegov udarac glavom Stojkić odlično brani. U nastavku akcije Jolić puca oštro, ali preko gola. U 40. minuti strijelac prvog pogotka, Ivan Jolić, pokušava i glavom, no lopta još jednom odlazi preko gola.

Zagreb do poluvremena nije uspio napraviti veću prigodu, a za Varteks su još pokušavali Jolić i Pavličić, no rezultat do poluvremena nije se mijenjao i gosti su na odmor otišli s minimalnom prednošću - 0:1.

U nastavku, trener domaćin očekivano, kreće s dvostrukom izmjenom. Za veću agresivnost u srednjem redu trebao se pobrinuti iskusni Željko Sopić, a za više opasnosti napadač Hrvoje Čustić. Zagreb je uistinu krenuo nešto aktivnije u nastavak, no Varteks se dosta sigurno branio. Domaći nogometaši na milimetar do izjednačenja stižu u 59. minuti, kada je volejem atraktivno pokušao Parlov, no lopta je, na nesreću Zagreba, završila u okviru gola.

Zagreb je igrao sve otvorenije, Varteks se malo povukao, prijetivši kontranapadima, a Leon Benko u 66. minuti ne koristi lijepu prigodu da riješi sve dvojbe. U 76. minuti Varteks ima još jednu «meč-loptu», kada je nakon prodora Karduma u idealnoj poziciji Nikola Šafarić, no za nekoliko centimetara lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani prigodu za povratak u utakmicu domaćina ima Mario Brkljača, no Koprić lijepo brani njegov udarac. U nastavku akcije Sopić puca preko gola.

Zagrebaši do kraja utakmice nisu uspjeli više ozbiljnije zaprijetiti, a momčad Zlatka Dalića je sjajno odigrala utakmicu do kraja i sve je završilo velikim slavljem Varteksa. Potpuno zasluženo jer su u ključnom susretu nadigrali Zagreb i stigli do sva tri boda. Zasluženo i za sve što su Varteksovci odigrali tijekom sezone. Zagrebu ostaje žal za neigranjem u Ligi za prvaka, no svoju situaciju Zagreb je propustio tijekom jesenskog dijela, kada nisu ostvarili pretjerno dobre rezultate, a kada su već došli nadomak Lige 6, u pretposljednjem kolu poraženi su od Intera u Zaprešiću.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!