Nogomet

Hajduk - Slaven: Velemajstorski remi

Bernard Jurišić • subota, 11.03.2006.

Hajduk je odigrao dovoljnih 1:1 sa Slaven Belupom i plasirao se u Ligu za prvaka. No, način na koji je to napravio razočarao je domaće navijače...

Hajduku je protiv Slavena bio dovoljan bod, da se turbulentna sezona barem koliko-toliko spasi ulaskom u Ligu za prvaka. Koprivničani su bili zadovoljni bodom na Poljudu, pa su na kraju obje momčadi zadovoljne napustile travnjak. Najmanje zadovoljni bili su gledatelji, iako je njihova momčad osigurala ono što je još prije tjedan dana izgledalo kilometrima daleko.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Gledali smo lošu utakmicu, koja je u završnici nalikovala onoj između Monaca i Bayera u zadnjem kolu Lige prvaka prije nekoliko godina. Ni domaćini ni gosti nisu se upinjali zaprijetiti protivniku, radije su igrali na sigurno i čuvali "velemajstorski remi".

Od ono malo zanimljivih stvari tijekom utakmice, valja izdvojiti ubačaj Hrgovića i volej usamljenog Damjanovića s desne strane šesnaesterca u 19. minuti, no lopta je umjesto mreže pogodila - Ercega. U 29. minuti, streloviti i raspoloženi Vručina prolazi Ćaćića i ubacuje loptu na udarac Mumleku pred peterac, no ovaj promašuje loptu.

Vodstvo Hajduka stiže u 31. minuti. Kranjčar ubacuje, Hrgović i Šuto izbjegavaju zaleđe, pa Hrgović glavom lako matira Nikoloskog za 1:0.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Već nakon polaska s centra, Slaven je mogao izjednačiti. Vručina glavom spušta loptu na udarac Mumleku, ovaj slabo zahvaća loptu i puca visoko preko gola iz obećavajuće situacije.

Drugi dio otvaraju gosti, a ponovno je u glavnoj ulozi Bojan Vručina. U 48. minuti "zavaljao" je Miladina u šesnaestercu i snažno pucao, Pletikosa je spreman. Minutu kasnije, nakon kornera Mumleka, Vručina još jednom snažno puca, Pletikosa loptu zaustavlja na gol-liniji.

Ono je stiglo nakon samo 7 minuta igre u drugom dijelu. Vručina vara Gala u šesnaestercu, ovaj svog bivšeg suigrača vuče za dres, za čisti jedanaesterac za goste. Mumlek je precizan s bijele točke za 1:1.

O kakvoj se utakmici radilo, dokazuje i podatak da je Hajduk svoj prvi udarac prema vratima gostiju u drugom dijelu uputio preko Ercega u 71. minuti, lopta je jedva došla do Nikoloskog.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Vručina je mogao gurnuti Hajduk u Ligu za ostanak, sjajnom "minijaturom" u 79. minuti. Okrenuo je dvojicu Hajdukovaca na ulazu u šesnaesterac s lijeve strane, ušao u kazneni prostor i oštro pucao, no srećom po "bijele", na njihovim vratima je sigurni Pletikosa.

Završnih desetak minuta prošlo je u čekanju posljednjeg sučevog zvižduka s obje strane, za što su i jedni i drugi umjesto pljeska, zaradili žestoke zvižduke s tribina.

Umjesto da proslave sa svojim navijačima ulazak u Ligu za prvaka, igrači Hajduka morali su se zaključati u svlačionicu po završetku susreta. Tridesetak pripadnika Torcide upalo je ispred svlačionica tražeći obračun sa svojim "ljubimcima", no policija ih je uspjela rastjerati.

Bez obzira što su posljednji bod osigurali "ziheraškom" taktikom i jako slabom predstavom, Hajdukovcima ostaje satisfakcija da su i dalje jedini klub koji je uvijek igrao u Ligi za prvaka.


Luka Bonačić, trener Hajduka: "Čestitam mojim igračima na ostvarenom cilju. Prije četiri tjedna, kad sam došao, sve je izgledalo jako daleko, sad možemo mirnije čekati završnicu sezone. U prvom poluvremenu smo bili bolji, drugi dio pripao je Slavenu, mislim da je konačni rezultat ipak realan."

Elvis Scoria, trener Slavena: "Bila je ovo teška utakmica za obje momčadi. Hajduku je bilo još teže, jer mi još možemo puno toga popraviti, njima je ova utakmica bila ključna. Utakmica je bila loša, kao i mnoge koje imaju ovakav ulog. Remi je realan, zadovoljni smo bodom, Hajduk i mi sad idemo svatko svojim putem u nastavku sezone."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!