Nogomet

Odluka pada u Münchenu: Bavarci spašavaju sezonu, Arsenal traži iskorak

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.04.2024.
Odluka pada u Münchenu: Bavarci spašavaju sezonu, Arsenal traži iskorak
Foto: EPA

Bayern i Arsenal sastaju se u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka, a teško je procijeniti tko u Münchenu ima veće šanse za pobjedu. Trebao bi to biti kao domaćin Bayern, ali Bavarci su ove sezone pokazali "tisuću lica"...

Bayern večeras spašava sezonu protiv Arsenala. Očekivao je titulu prvaka Njemačke, tražio i trofej pobjednika Kupa, Superkupa, htio je sve što može osvojiti, ali tri trofeja su mu pobjegla i još je ostala Liga prvaka.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do Lige prvaka je jako teško doći, svjesni su toga i u Bayernu, ali u ovakvoj sezoni moraju baciti fokus na jedinu šansu koja im je preostala. Iz prvog susreta imaju dobar rezultat i pokušat će ga oploditi i izboriti prolaz.

Prvi susret u Londonu završen je bez pobjednika 2:2, Bavarci su na kraju bili zadovoljniji i već izjave nakon susreta vodile su prema tome da vjeruju kako mogu do prolaza na svom travnjaku.

Poraz nije opcija, kritike s kojima se suočavaju Thomas Tuchel i igrači su sve glasnije i traži se prolaz pod svaku cijenu.

Što se Arsenala tiče, on ima ponovno jako dobru sezonu, bori se za naslov prvaka gdje je za vikend upisao neočekivani domaći kiks protiv Aston Ville.

Mnogi analitičari složni su u tome da je Arsenal napravio pogrešku što mu fokus nije bio na utakmici koju je igrao već je u glavi imao uzvrat protiv Bayerna i tu je izgubio možda i ključne bodove u borbi za titulu.

Što su rekli

Tomas Tuchel, trener Bayerna: "Naša mala prednost je u tome što imamo više iskustva i dobar rezultat. Ali da bi to stvarno bila prednost, morat ćemo odigrati na vrhunskoj razini. Svjesni smo kvalitete koju donosi naš protivnik."

Mikel Arteta, trener Arsenala: "Sve pripreme smo obavili i sve što smo trebali napraviti, napravili smo. Sada je sve na nama, hoćemo li biti pravi i boriti se za prolaz ili ne. Imam neograničeno povjerenje u našu momčad."

Mjesto, vrijeme, sudac

München, Allianz Arena, 21:00

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Nedostaju

Bayern: Boey, Buchmann, Coman, Davies, Gnabry, Marušić, Sarr

Arsenal: Timber

Prošli dvoboj

U prvom susretu u Londonu bilo je 2:2. Arsenal je poveo golom Sake da bi Gnabry i Kane donijeli preokret. Trossard je u 76. minuti izjednačio na 2:2.

Prognoza

Sve je otvoreno, Bayernu mala prednost zbog domaćeg terena, ali forma mu je dosta upitna ove sezone.

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona1:4PSG
Borussia D.4:2Atlético Madrid
Bayern1:0Arsenal
Manchester City3:4 **Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!