Nogomet

Sve bolja Panama i favorizirani Meksiko u borbi za finale CONCACAF Lige nacija

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.03.2024.
Sve bolja Panama i favorizirani Meksiko u borbi za finale CONCACAF Lige nacija
Foto: EPA

Danas su na rasporedu susreti polufinala CONCACAF Lige nacija. Oba polufinala igraju se u Arlingtonu, u prvom se sastaju SAD i Jamajka, a u drugom Panama i Meksiko…

Europsko izdanje Lige nacija okončano je ljetos velikim finalom u kojem su se sastali Hrvatska i Španjolska, a Španjolci su bili sretniji i slavili su boljim izvođenjem jedanaesteraca. U narednim danima saznat ćemo i pobjednika CONCACAF Lige nacija.

Igraj na Panama - Meksiko na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na papiru su favoriti domaćin završnice SAD i Meksiko, međutim Jamajka i Panama pokušat će iznenaditi i izboriti prolaz u finale. I jedni i drugi vide svoju priliku.

Panama je u seriji jako dobrih rezultata. U posljednjih devet utakmica, što prijateljskih, a što onih u Ligi nacija, ima osam pobjeda i samo jedan remi. Taj remi upisan je u skupini Lige nacija protiv Gvatemale s kojom je u gostima odigrala 1:1.

U četvrtfinalu Lige nacija igrala je protiv Kostarike i slavila u oba susreta. Prvo je u gostima bila bolja s 3:1, a onda je i na svom travnjaku u Panama Cityju slavila s 3:0 i to sa sva tri gola u prvom poluvremenu. Posljednji poraz upisala je na prošlogodišnjem Gold Cupu u finalu od Meksika s tijesnih 1:0.

I taj plasman u finale Gold Cupa gdje je u nokaut fazi svladala Katar pa SAD potvrđuje kako je Panama napredovala i sve ozbiljnija je reprezentacija. Meksikanci to jako dobro znaju i napravit će sve da spriječe iznenađenje.

Meksiko je imao teži put do polufinala Lige nacija s obzirom da je u četvrtfinalu uz dosta muke stigao do pobjede protiv Hondurasa. Prvi susret izgubio je s 2:0, a onda je istim rezultatom slavio u uzvratu i to golom Edsona Alvareza iz West Hama u 101. minuti. Prolaz u finale osiguran je na penale, a Honduras je utakmicu završio s dva crvena kartona.

Što su rekli

Thomas Christiansen, izbornik Paname: "Momčad je evoluirala, napredovala i važno je da smo imali povjerenje Saveza iako je bilo veliko razočaranje kada nismo otišli na Svjetsko prvenstvo. Ne volim reći da je to bio podbačaj jer smo napravili puno dobrih stvari, možda upravo sada ubiremo plodove tog rada. Panama igra dobar nogomet, stvaramo prilike, kontroliramo utakmicu i napredovali smo obrambeno. Ako sve to donesemo u ovaj susret, zašto to ne iskoristiti."

Jaime Lozano, izbornik Meksika: "Bilo bi fantastično da dođemo do pobjede, pokušat ćemo doći do finala. U prošlom izdanju nismo uspjeli, ali ovo je natjecanje koje je jako važno za nas i želimo otići do kraja. No prvo moramo misliti o Panami koja je sjajna momčad što smo vidjeli i u finalu Gold Cupa. Imamo veliki motiv napokon osvojiti i ovaj trofej."

Mjesto, vrijeme, sudac

Arlington, AT&T Stadium, 3:15

Sudac: Walter Alexander Lopez Castellanos (Gvatemala)

Prošli dvoboj

Meksiko je u finalu Gold Cupa slavio protiv Paname s 1:0 golom Santiaga Gimenez u 88. minuti, do pobjede je stigao zasluženo, ali je i Panama imala odličnih prilika.

Prognoza

Meksiko je favorit, ali Panama se ne smije otpisati, sve više napreduje i izgleda sve bolje. Ne bi bila senzacija njena pobjeda.

FOTO: EPA/Eliecer Aizprua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!