Rukomet

Goluža: "Borba jedini imperativ"

Ivana Strahija • utorak, 07.06.2011.
Goluža: "Borba jedini imperativ"
Foto: Dario Dodić

Iako je na početku priprema kazao da Hrvati idu po dvije pobjede, izbornik Goluža nije siguran koliko mogu njegovi mladi reprezentativci, pa nije želio pred njih stavljati ijedan imperativ osim ostavljanja srca na terenu.

Nakon što su Hrvati odradili prvi trening u Rumunjskoj, u mjestu Dobreta Turnu Severin, izbornik Slavko Goluža je kazao: "Dvorana je mala, bit će dupkom puna, razgovarao sam s njihovim izbornikom."

Paklena atmosfera ili ne, na Rumunjima je da se dokažu, smatra Goluža: "Na Rumunjima je da daju maksimum od sebe. Nastupit će u izmijenjenom sastavu, a imali su mnogo više vremena da se pripreme nego mi."

Goluža o Rumunjima ipak nije previše razmišljao: "U mislima mi je samo moja ekipa, tražim od svojih igrača fanatičnu borbenost u obrani, veliku trku i pokretljivost. Sigurno će biti grešaka, ali smisao igre mora biti baziran na obrani i polukontri, dok u napadu moramo igrati pametno i ne dopustiti da Rumunje ponese publika i da igraju oštro."

O tome koliko može njegova pomlađena ekipa Goluža kaže: "Moram biti iskren i reći da ne znam. Zato i nisam pred njih stavljao puno zadataka, jedini je da ostave srce na parketu. Rezultatski mogu izgubiti, ali u borbenosti ne smiju."

Domagoj Duvnjak je među starijim Kaubojima u Rumunjskoj, a s ekipom je odradio tek drugi trening jer je stigao među posljednjima. Na izbornikovu izjavu da rezultatskog imperativa nema Duvnjak kaže: "Moram se složiti s time jer smo se u Srbiju već plasirali. No, kao sportaši i kao članovi hrvatske rukometne reprezentacije, želimo ciklus završiti bez poraza."

O protivnicima u srijedu naš srednji vanjski kaže: "Mi se s njima ne trebamo opterećivati, moramo misliti prvenstveno na sebe i svoju igru, prvenstveno obranu. Nadam se da ćemo pokazati da smo bolji od Rumunja, a onda možemo sretni ići u Poreč."

Nikola Blažičko nakon prvog treninga kaže: "U ovom gradu dugo nije bilo reprezentacije, građani su željni utakmice i sigurno će napuniti dvoranu. Nama je ovo idealna prilika za mlade igrače, nek' iskoriste svoju šansu najbolje što mogu."

"Kad je reprezentaciju pitanju, motivacija nije upitna ni predmet razmišljanja", dodaje naš reprezentativni vratar. "Mi stariji smo naučili kroz godine da se srce ostavlja na terenu i da bez toga ne može nitko ni na popis."

O Rumunjima Blažičko razmišlja: "Rumunjska je tradicionalno rukometna zemlja, liga im je dobra, pa ako se budemo i malo opustili bit će problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2011. u 12:53
    Slavko! Gdje je Vedran Huđ?????!!!!!!!????????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2011. u 11:09
    kaj mislite,jel ima šanse da ih pobijedimo sa 4 ili više? ja mislim da nema. čak mislim da bi moglo biti oko neriješenog ili čak da oni pobijede. uglavnom,ja mislim da mi nećemo dobiti sa 4. em nam netreba,em će se oni napaliti protiv nas. a k tome će Goluža rotirati puno,igrat će mladi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2011. u 08:53
    Sa Golužom i ovakvom politikom već smo ušli u razdoblje veoma loše klime hrvatskog rukometa,. Zapostavljanjem i izbacivanjem mnogih kako bi prikrili nestručnost i nesposobnost uništava se ovaj sport- nadam se da će se do Srbije nešto promijeniti.
    Obrisan korisnik