Rukomet

Goluža: "Želimo dvije pobjede"

Ivana Strahija • četvrtak, 26.05.2011.
Goluža: "Želimo dvije pobjede"
Foto: Duje Bonačić

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža predstavio je danas popis 28 reprezentativaca koji će konkurirati za sastav u utakmicama protiv Rumunjske i Litve.

Prvu, od dvije preostale utakmice u kvalifikacijama za Euro 2012., Hrvati igraju protiv Rumunja u gostima 8. lipnja, dok četiri dana nakon toga ugošćuju Litvu. Naša reprezentacija svoje je mjesto u Srbiji već osigurala i prva je s četiri pobjede na tablici kvalifikacijske grupe 2.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Marin Šego (Zagreb CO), Nikola Blažičko (N-Lübbecke), Ivan Pešić (Zagreb CO), Ante Vukas (EMC Split)
Lijevi vanjski: Drago Vuković (Gummersbach), Alen Blažević (Nexe), Jakov Gojun (CO Zagreb), Tonči Valčić (CO Zagreb), Blaženko Lacković (HSV)
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (Gummersbach), Josip Vidović (Bjelovar), Ivano Balić (CO Zagreb)
Desni vanjski: Marko Kopljar (CO Zagreb), Luka Stepančić (CO Zagreb), Robert Markotić (Nexe), Denis Buntić (Ademar Leon)
Lijeva krila: Manuel Štrlek (CO Zagreb), Vedran Mataija (Poreč), Hrvoje Batinović (EMC Split), Ivan Ninčević (Berlin)
Pivoti: Željko Musa (Gorenje Velenje), Marino Marić (CO Zagreb), Ilija Brozović (Gorica), Igor Vori (HSV)
Desna Krila: Ivan Čupić (RN Löwen), Jerko Matulić (CO Zagreb), Vedran Zrnić (Gummersbach)
Stručni stožer: Ivica Udovičić (direktor), Slavko Goluža (izbornik), Mario Tomljanović (kondicijski trener), Vlado Šola (trener vratara), Željko Babić (trener), Mladen Miškulin i Tomislav Kukin (liječnici), Damir Kajba i Goran Krušelj (fizioterapeuti), Davor Urek (tehniko), Zoran Čulk (video-analiza), Zlatko Škrinjar (glasnogovornik)

U prvom srazu s Rumunjima Hrvati su bili izuzetno uvjerljivi pobijedivši 34:22, dok je protiv Litve upisano svega 21:19. U oba su susreta sa Španjolcima naši rukometaši upisali +2, 26:24 i 23:21.

Zbog toga što je viza za Srbiju 2012. već osigurana, izbornik Slavko Goluža i njegovi rukometaši na sebi nemaju pritisak rezultata: "Na sreću osvojili smo tu prvu poziciju i sad možemo konačno iskoristiti dvije utakmice koje su preostale za isprobavanje nekih novih stvari. Dakako, želimo upisati dvije pobjede i kvalifikacije završiti bez poraza."

Na popisu 28 reprezentativaca na koje računa Goluža je predstavio i neka nova imena: "Želimo vidjeti kako 'dišu' ti mladi dečki. Jedno je biti najbolji u svom klubu, a sasvim druga stvar je raditi s reprezentacijom. Cilj je vidjeti s čime raspolažemo za budućnost."

'Stranci', koji još igraju završnice nacionalnih prvenstva i kupova, priključit će se ostatku reprezentacije tek 5. lipnja: "Nisam želio unaprijed skraćivati popis, mislim da je bolja ideja da se svi okupimo i na licu mjesta odlučimo na koga se može računati. Imat ćemo svega jedan ili dva treninga svi zajedno", kazao je Goluža.

Utakmicu protiv Rumunja Hrvati igraju u gradu Drobeta 8. lipnja u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 20:21
    na širi popis reprezentacije dolazi se po poznanstvu s Golužom ili Babićem...Split u zadnjih nekoliko popisa ima nekoliko igrača a u prvenstvu su na 14.mjestu.Možda se nekome ovi širi popisi ne čine toliko bitni ali danas-sutra dok se bude tražio inozemni angažman onda će jedan Batinović ili Vukas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 19:44
    zasto nije pozvan najbolji strijelac hrvatske lige?
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8826.05.2011. u 18:51
    bičanić je ozljeđen
    Dalmatinac88
  • irilov26.05.2011. u 18:06
    božić? losert? somić? bičanić? sulić? špoljarić? o aliloviću neću ni govorit, to je sramota šta mu rade... bravo dimnjačar...
    irilov
  • Ronaldo926.05.2011. u 16:46
    Mirko nek vraca samopouzdanje i formu u klubu,reprezentacija nije mjesto za to kakva god utakmica bila,od kad je otišo branit u celje opako stagnira,al to je bio njegov izbor pa nek mu bude onda,lik se i oženio i normalno da mu nije baš rukomet sad u prvom planu
    Ronaldo9