Rukomet

Štrlek: "Nema odrađivanja utakmica"

Ivana Strahija • srijeda, 01.06.2011.
Štrlek: "Nema odrađivanja utakmica"
Foto: Dario Dodić

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za posljednje dvije utakmice europskih kvalifikacija, a izbornik Goluža naglašava važnost prilike za mlade igrače.

Izbornik Slavko Goluža kaže: "Bez obzira u kojem sastavu igrali, idemo pobijediti. Za mene osobno ove dvije utakmice su jako važne, kako bismo vidjeli na koga se može računati. Događaju se ponekad nepredviđene stvari, poput povreda, pa treba znati s čim raspolažemo. Dakako, za mlade je igrače minutaža koju će dobiti važna prilika za dokazivanje. Oni su skrenuli na sebe pozornost dobrim igrama u hrvatskoj ligi, sad to treba nadograditi."

Izbornik smatra kako su susreti protiv Rumunjske i Litve savršena prilika za to: "Sve je već odlučeno, plasirali se jesmo, pa imamo jedinstvenu priliku. Nemamo u dogledno vrijeme većih turnira i akcija, na žalost, pa će im ovo biti rijetka šansa."

popis reprezentativaca

Vratari: Marin Šego (Zagreb CO), Nikola Blažičko (N-Lübbecke), Ivan Pešić (Zagreb CO), Ante Vukas (EMC Split)
Lijevi vanjski: Drago Vuković (Gummersbach), Alen Blažević (Nexe), Jakov Gojun (CO Zagreb), Tonči Valčić (CO Zagreb), Blaženko Lacković (HSV)
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (HSV), Josip Valčić (Gummersbach), Josip Vidović (Bjelovar), Ivano Balić (CO Zagreb)
Desni vanjski: Marko Kopljar (CO Zagreb), Luka Stepančić (CO Zagreb), Robert Markotić (Nexe), Denis Buntić (Ademar Leon)
Lijeva krila: Manuel Štrlek (CO Zagreb), Vedran Mataija (Poreč), Hrvoje Batinović (EMC Split), Ivan Ninčević (Berlin)
Pivoti: Željko Musa (Gorenje Velenje), Marino Marić (CO Zagreb), Ilija Brozović (Gorica), Igor Vori (HSV)
Desna Krila: Ivan Čupić (RN Löwen), Jerko Matulić (CO Zagreb), Vedran Zrnić (Gummersbach)
Stručni stožer: Ivica Udovičić (direktor), Slavko Goluža (izbornik), Mario Tomljanović (kondicijski trener), Vlado Šola (trener vratara), Željko Babić (trener), Mladen Miškulin i Tomislav Kukin (liječnici), Damir Kajba i Goran Krušelj (fizioterapeuti), Davor Urek (tehniko), Zoran Čulk (video-analiza), Zlatko Škrinjar (glasnogovornik)

'Nijemci' će se reprezentaciji priključiti tek 5. lipnja, i to kasno navečer: "Nema onih koji igraju u Njemačkoj, oni stižu odmah poslije utakmice Bundeslige. Nema ni Balića, Valčića, Buntića, oni su na standbyu i vidjet ćemo hoće li nam zatrebati", objašnjava izbornik.

Marko Kopljar najavljuje: "Nadam se da ćemo pobijediti u obje utakmice. Nema opuštanja, ovdje u Karlovcu imamo odlične uvjete i možemo se dobro pripremiti. Pred nama su još dva tjedan posla prije ljetnog odmora, to treba odraditi maksimalno profesionalno."

O svojim mlađim kolegama je desni vanjski Zagreba rekao: "Daleko od toga da se radi o manje kvalitetnim igračima, oni samo nemaju iskustva. Svi su oni vrlo talentirani i velike su nade hrvatskog rukometa."

Manuel Štrlek se nadovezao: "Mislim da ne smijemo razmišljati o te dvije utakmice kao o rutini, ni jedna se utakmica ne 'odrađuje'. Kolikogod sastav bio pomlađen, ja vjerujem da su novi igrači zaslužili svoj poziv. Hrvatska je kvalitetna u kojem god sastavu igrala."

Tome je naš lijevi krilni igrač dodao: "Izuzetno je pohvalno za naš rukomet da svake godine izbacuje nove kandidate za seniorsku reprezentaciju, znači da se s mladima dobro radi. Neka se samo tako nastavi, što je veća konkurencija to je rezultat bolji."

Vedran Mataija je Štrleku direktna konkurencija na lijevom krilu, o čemu kaže: "Izbornik će na kraju odlučiti, na meni je da dam sve od sebe da se nametnem. Bio bih izuzetno sretan da zaigram." O pomlađivanju reprezentacije za te dvije utakmice misli: "To je odlična ideja, kad smo već osigurali Europsko prvenstvo, dati priliku mladima. Znam da su dečki jako dobri i nadam se da će pokazati što znaju te da će ispuniti izbornikova očekivanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 13:16
    Sa Golužom hrvatski rukomet tone, Kopljarov domet je Premijer liga, da nema 200 i nešto cm, bila bi to i druga liga, Štrlek je zakon, ima brzinu, dobru statistiku, fino razmišlja i mlad je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 21:19
    pa protiv argentine smo bas odigrali najbolju utakmicu na sp-u,razbili ih 20 razlike,a oni prije toga dobili svedjane,od kojih smo mi,istina,izgubili,ali kad bi tako igrali svaku utakmicu kao protiv argentine,bili bi uvjerljivo najbolji na svijetu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 20:04
    da da da.. kad hrvatska igra, to nikako nije puko određivanje utakmica.. je*eš sve ako naši ne moraju napraviti triler od utakmice s npr. argentinom..
    Obrisan korisnik