Rukomet

Gojun: "Dokazati da smo u vrhu"

Ivana Strahija • petak, 03.06.2011.
Gojun: "Dokazati da smo u vrhu"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Karlovcu se priprema za posljednje dvije utakmice europskih kvalifikacija za Srbiju 2012. Treninzi su naporni, no pomlađena selekcija željna je dokazivanja.

Nexeov desni vanjski Robert Markotić ukratko je opisao kako se radi u Karlovcu: "Radimo izuzetno naporno, ovo je za većinu nas dosta novo, različito od rada u klubovima, i zato nam jeste teško." Tome je dodao: "Naučili smo i par novih stvari, moramo se još uklopiti što nije baš jednostavno, ali sve u svemu je super."

Mladom igraču velika je čast reprezentativni poziv: "Iskustvo je neprocjenjivo, mogu trenirati s velikim imenima i naučiti puno do njih. Dosta je nas mlađih bilo u reprezentacijama juniora i kadeta, nadamo se nastaviti taj put i dobiti i za iduću akciju poziv."

Markotić smatra da u obje utakmice Hrvatska mora pobijediti: "Rezultat neće biti upitan ako damo 100 posto od sebe. Mislim da nema veze što smo u pomlađenom sastavu, pokazat ćemo borbenost i htjenje i pobijediti."

Jakov Gojun kaže kako je atmosfera u ekipi odlična: "Dobro treniramo, skoro svaki dan imamo po dva treninga. Svi su puni elana i žele dokazati da su zaslužili poziv. Jesmo u pomlađenom sastavu, ali ćemo u obje utakmice ići maksimalno na protivnike, po pobjedu."

Prva od dvije utakmice je u Rumunjskoj, o čemu Gojun kaže: "Dobro se međusobno poznajemo, no mi smo sada u ulozi gostiju. To nam je prilika da se dokažemo i pokažemo izborniku i cijeloj naciji da mogu računati na nas. Imamo tradiciju, imamo ime, moramo pokazati da smo još uvijek u vrhu."

Hrvatska će u posljednja dva susreta dakle igrati za prestiž, jer je EP u Srbiji već osigurala, a Marin Šego, Zagrebov vratar, komentira: "Svi mi želimo dokazati da smo u dobroj formi, iako utakmice za nas nemaju rezultatski značaj. Trebamo se koncentrirati jer smo u pomlađenom sastavu, no ne bismo trebali imati problema ako pristupimo maksimalno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!