Tenis

Wozniacki i Zakopalova za naslov

Vedran Babić • subota, 07.08.2010.
Wozniacki i Zakopalova za naslov
Foto: EPA

Za titulu pobjednice premijernog izdanja turnira u Kopenhagenu borit će se domaća predstavnica Caroline Wozniacki i Klara Zakopalova. U današnjim polufinalima Dankinja je ponovno izborila pobjedu tek u trećem setu protiv Ane Čakvetadze, a isto je napravila i Zakopalova, koja je eliminirala drugu nositeljicu Na Li.

Po treći put ovog tjedna Caroline Wozniacki morala je u treći set i po treći put je iz meča izašla kao pobjednica. Ovoga puta za protivnicu je imala povratnicu Anu Čakvetadze (74.), koja je iza sebe imala pet pobjeda s obzirom da je morala igrati kvalifikacije.

Ipak, protiv treće tenisačice svijeta Ruskinja nije mogla te je potpisala kapitulaciju poslije jednog sata i 48 minuta igre (6:1, 2:6, 6:4). "Jako sam sretna što sam u finalu. Bio je ovo još jedan težak meč, ali osjećam se odlično", rekla je Wozniacki, koja će u svom 15. WTA finalu u karijeri (7-7) igrati protiv 51. tenisačice svijeta Klare Zakopalove.

Sedma nositeljica turnira izbacila je drugu, Na Li, sa 6:3, 1:6 i 6:4 i tako izborila svoje deseto finale u karijeri (2-7), ali prvo od Vina del Mara 2008. godine.

"Caroline je treća na svijetu i naravno da je favoritkinja, ali ja volim igrati protiv jakih suparnica. Mogu puno naučiti od njih i nisam pod pritiskom", izjavila je uoči finala 28-godišnja Čehinja, koja je oba svoja naslova osvojila 2005. godine (Hertogenbosch, Portorož).

Wozniacki je, pak, ove sezone već dvaput igrala finale. Jednom je pobijedila (Ponte Vedra Beach), a jednom izgubila (Indian Wells). O svojoj sljedećoj suparnici govori s velikim respektom.

"Klara igra odlično, agresivno i ne ustručava se potegnuti riskantne udarce. Ja želim uživati na terenu i dati sve od sebe." Inače, ove dvije djevojke su se dosad sastale samo jednom i to u Japanu prije tri godine kada je tada 17-godišnja Wozniacki slavila u tie breaku trećeg seta.

WTA Kopenhagen, 220.000 $, polufinale:
Wozniacki (Danska, 1) - Čakvetadze (Rusija, Q) 6:1, 2:6, 6:4
Zakopalova (Češka, 7) - Li (Kina, 2) 6:3, 1:6, 6:4

Parovi, finale:
Goerges/Groenefeld (Njemačka, 1) - Diačenko/Pouček (Ukrajina/Bjelorusija, 4) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!