Tenis

Ipak naslov za Wozniacki

Vedran Babić • nedjelja, 08.08.2010.
Ipak naslov za Wozniacki
Foto: EPA

Iako tijekom cijelog tjedna nije briljirala, Caroline Wozniacki osvojila je prvo izdanje domaćeg joj turnira u Kopenhagenu savladavši u finalu Čehinju Klaru Zakopalovu s 2:0 u setovima.

Kvaliteta i konzistencija treće tenisačice svijeta ovog je tjedna u Kopenhagenu došla do izražaja u slučaju 20-godišnje Caroline Wozniacki, koja je pred svojim navijačima osvojila osmi turnir u karijeri, drugi ove sezone (Ponte Vedra Beach). U finalu Dankinja je sa 6:2, 7:6 (5) bila bolja od sedme nositeljice Klare Zakopalove (51.) u meču koji je trajao jedan sat i 18 minuta.

Nakon što je prvi set uzela s lakoćom realiziravši dvije od tri break lopte, Wozniacki se u nastavku našla u problemima - gubila je 4:2, ali je nadoknadila zaostatak i sa 7:5 u 13. igri ipak stigla do naslova, spriječivši tako odlazak u treći set.

Za Wozniacki, kojoj je ovo bio 15. pojedinačni finale, slijede još teži ispiti "preko bare". Naime, u Cincinnatiju se održava jaki turnir na kojem je Dankinja druga nositeljica i kao takva slobodna u prvom kolu. Zakopalova je, pak, doživjela osmi poraz u svom desetom finalu u karijeri.

WTA Kopenhagen, 220.000 $, finale:
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Klara Zakopalova (Češka, 7) 6:2, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!