Tenis

Baghdatis prvi finalist Washingtona

Vedran Babić • subota, 07.08.2010.
Baghdatis prvi finalist Washingtona
Foto: Davor Sajko

U iščekivanju polufinalnog nastupa Marina Čilića u Washingtonu već je odigran prvi polufinale. Kao pobjednik izašao je Marcos Baghdatis koji je u dva seta zaustavio Xaviera Malissea i tako izborio svoj deveti pojedinačni finale u karijeri.

Jedno od najomiljenijih lica na Touru, Cipranin Marcos Baghdatis, po prvi put je nastupio u Washingtonu i odmah dogurao do finala. Osmi nositelj je bio slobodan u prvom kolu i onda nanizao Zeballosa, Marčenka, Verdasca i večeras Xaviera Malissea, koji je, podsjetimo, eliminirao Johna Isnera i Tomaša Berdycha i tako očito samo olakšao posao Baghdatisu.

U meču koji je trajao sat i 47 minuta 25. tenisač svijeta slavio je 6:2, 7:6 (4) iako je u prvom setu imao samo 37% prvog servisa, a u drugom tek nešto više (48%).

Baghdatisu je ovo drugi finale sezone nakon što je na samom početku godine u Sydneyu otišao do kraja porazivši Richarda Gasqueta, a u sedam finala prije toga tri puta je pobijedio (Stockholm 2009., Zagreb 2007., Peking 2006.) i četiri puta izgubio (Halle i Marseille 2007., Australian Open 2006., Basel 2005.).

Kakve sreće će biti u nedjeljnom finalu ostaje nam vidjeti, a protivnik će mu biti Marin Čilić ili David Nalbandian. Njihov meč na rasporedu je u jedan sat iza ponoći po hrvatskom vremenu.

ATP Washington, 1.165.500 $, polufinale:
Marcos Baghdatis (Cipar, 8) - Xavier Malisse (Belgija) 6:2, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!