Vodeni sportovi

Četverac na pariće drži formu

Maja Giljanović • petak, 18.06.2010.
Četverac na pariće drži formu

Posada četverca na pariće u sastavu braća Sinković, Martin i Šajn na drugoj je regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa koja se od 18. do 20. održava na jezeru Oberschleissheim 13 km od centra Münchena kroz kvalifikacije izborila izravan plasman u polufinale. Samac Mario Vekić je u četvrtfinalu, a dvojcu bez kormilara i osmercu slijedi repasaž, osmerac je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo četvrto, a Maja Anić i Sonja Kešerac posljednje mjesto.

Tri tjedna nakon prve regate Svjetskog kupa na Bledu hrvatska se veslačka reprezentacija otisnula put Njemačke i prvog dana akcije na jezeru Oberschleissheim 13 km od centra Münchena u društvu ukupno oko 600 veslača iz 40 zemalja najbolji je rezultat postigao četverac na pariće.

Braća Martin i Valent Sinković, David Šajn i Damir Martin nakon trijumfa su ispred Italije i svjetskih i olimpijskih prvaka Poljske u Sloveniji u Njemačkoj izborili izravan plasman u polufinale. Hrvatski su veslači, prošle godine svjetski U-23 prvaci i prije 365 dana pobjednici ovdje ispred Poljaka i Slovenaca, 2000 metara prošli za 5:51,24 i osvojili prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini ispred Belgije, Nizozemske i Njemačke.

Osmerac u kojem pod budnim okom trenera Igora Čulina veslaju Ante Janjić (Iktus Osijek) i braća Nikša i Siniša Skelin, Marin Bogdan, Silvio Šupić, Vitomir Čavrlj, Alen Banovac, Darko Malbašić, kormilar Mario Kujundžić (svi splitski Gusar) je kvalifikacije odveslao za 5:39,52 devet sekundi iza pobjednika kvalifikacijske skupine Nijemaca i A finale će pokušati dohvatiti kroz repesaž.

Na popravni će i ženski dvojac bez kormilara, Maja Anić i Sonja Kešerac u svojoj su kvalifikacijskoj skupini bile posljednje (7:26,13), a samac Mario Vekić je zauzeo drugo mjesto (7:02,51) iza pobjednika iz Litve i izborio četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 23:38
    Bravo za naš mladi četverac. Uvjeren sam da će, ako ne bude problema, ova posada biti jedan od glavnih kandidata za medalje na OI u Londonu. Samo naprijed momci...
    Obrisan korisnik