Košarka

Domaći teren presudio, Cavaliersi zadnji prošli u drugu rundu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 05.05.2024.
Domaći teren presudio, Cavaliersi zadnji prošli u drugu rundu
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi posljednji su sudionici druge runde doigravanja. U majstorici su slavili protiv Orlando Magica i tako je svih sedam utakmica ove serije otišlo na stranu domaće ekipe...

Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic sa 106:94.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U seriji Cavsa i Magica tako je u svih sedam utakmica pobijedila domaća momčad, a Cavse je ponovno predvodio Donovan Mitchell s 39 koševa, Caris LaVert je s klupe dodao 15, dok je Max Strus stao na 13 uz nekoliko trica u ključnim trenucima.

Magicu nije pomoglo 38 ubačaja i 16 skokova Paola Banchera jer je sljedeći najbolji strijelac bio Wendell Carter s 13 poena.

Gosti iz Orlanda bolje su otvorili utakmicu, s nekoliko pogođenih trica odvojili su se na 20:10, a pet minuta prije odlaska na veliki odmor imali su i najvećih 18 razlike (47:29). No, s nekoliko ubačaja LaVerta i Mitchella domaći su do poluvremena uspjeli smanjiti na 53:43.

Boljim ulaskom u nastavak Cleveland je uspio poravnati na 64:64, a ubrzo potom i preuzeti kontrolu rezultata te uoči posljednjih 12 minuta steći osam pogodaka prednosti (76:68). Ubrzo potom razlika se popela na dvoznamenkastu te je bilo jasno kako se mlada omčad iz Orlanda ne može vratiti u utakmicu.

Cleveland će u drugom krugu za suparnika imati najbolju momčad ligaškog dijela sezone Boston Celticse.

NBA doigravanje, 1. runda:
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 106:94 (4-3)

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!