Vodeni sportovi

Dva A i dva B finala u Münchenu

Maja Giljanović • subota, 19.06.2010.
Dva A i dva B finala u Münchenu

Drugog dana druge ovogodišnje regate Svjetskog kupa hrvatski su reprezentativci izborili dva A i dva B finala, četverac bez parića braće Sinković, Šajna i Martina i osmerac se bore za najviši plasman, a Vekić u samcu i dvojac bez kormilara Anić i Kešerac za plasman od sedmog do 12. mjesta.

Dvije hrvatske posade izborile su A finale na drugoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa koja se ovog vikenda održava u Münchenu, četverac bez parića u sastavu David Šajn, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković u polufinalu je osvojio drugo, a osmerac u sastavu Ante Janjić, Nikša i Siniša Skelin, Marin Bogdan, Silvio Šupić, Vitomir Čavrlj, Alen Banovac, Darko Malbašić i Mario Kujundžić treće mjesto.

Četverac "skul" u polufinalu je morao biti među tri najbolje posade, prvih 1000 metara odveslali su sporije od Poljske, Novog Zelanda i SAD-a, ali u drugoj polovici utrke su digli ritam i nakon što su u jednom trenutku vodili u zadnjim su se metrima zadovoljili drugom pozicijom (5:55,47) iza Njemačke (5:54,34) i ispred Poljske (5:58,18). U finalu ih čekaju još i posade Velike Britanije, Rusije i Australije, a hrvatski četverac je jedan od glavnih favorita tim više jer su prije tri tjedna osvojili prvu regatu na Bledu.

Osmerac je A finale izborio kroz repasaž, nakon 1000 metara je bio drugi, na koncu treći (6:03,92) iza Kineza (5:58,37) i Poljaka (6:01,01), a u finalu su i Nijemci, Britanci i Ukrajinci.

Maja Anić i Sonja Kešerac su u polufinalu dvojca bez kormilara osvojile peto (7:45,37), a Mario Vekić u polufinalu samca četvrto mjesto (7;25,30) i sutra će veslati u B finalima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!