Vodeni sportovi

Sinkro spektakl na Kantridi

Sportnet • petak, 18.06.2010.
Sinkro spektakl na Kantridi

U Rijeci je održana konferencija za novinare u povodu skorašnjeg početka međunarodnog natjecanja u sinkroniziranom plivanju - jubilarnog 10. Primorje Synchro Cupa za juniorke i mlađe juniorke, koji će se održati u kompleksu Bazeni Kantrida od 25. do 27. lipnja.

Ovogodišnji Primorje Synchro Cup predstavili su Mladen Mustač iz gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu, predsjednica Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje - Aqua Maris Gordana Šolaja i delegat Kluba na natjecanju Jelena Garabiljević.

Mladen Mustač iz gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu je naglasio kako je od ove godine Primorje Synchro Cup uvršten u riječke tradicionalne sportske manifestacije koje se održavaju u sklopu programa obilježavanja zaštinika grada Rijeke - Sv. Vida. Mustač je također istaknuo zadovoljstvo što KSP Primorje - Aqua Maris prednjači u razvoju i promociji ovog za sada nedovoljno poznatog sporta u Hrvatskoj te je pozvao sve sugrađane da sljedeći vikend uživaju u spektakularnim nastupima u kojima će se ogledati preko 120 sinkro plivačica.

Predsjednica Kluba Gordana Šolaja izrazila je zadovoljstvo što je Klub sada već tradicionalno domaćin jedinog međunarodnog natjecanja u sinkroniziranom plivanju u Hrvatskoj koje je prvi puta održano 1997. godine. Također je istaknula kako će Bazeni Kantrida ugostiti sinkro plivačice, predstavnice 8 europskih zemalja, odnosno ukupno 13 ekipa među kojima su i reprezentacije Slovačke, Švicarske i Hrvatske.

Predstavljajući program ovogodišnjeg Kupa, Šolaja je istaknula subotnje (26.6.) finale timova u 16:30 sati, svečano otvaranje 10. Primorje Synchro Cupa u 18 sati te kombinirane rutine u 18:30 sati. Za nedjeljni (27.6) dio programa rezervirana su finala u disciplini duo s početkom u 8:30 sati, a proglašenje pobjednika najavljeno je za 11:45 sati.

Nedjeljno popodne s početkom u 17:30 sati uljepšat će završna revija na kojoj će se predstaviti svi pobjednici ovogodišnjeg Kupa. Šolaja je ujedno pozvala sugrađane da dođu na Bazen Kantrida i uživaju u velikom sportskom događaju te da sportskim navijanjem bodre sve ekipe sudionice.

Delegat Primorja na Kupu Jelena Garabiljević naglasila je kako je ovo idealna prilika da se domaće cure dokažu i na međunarodnoj sceni te kako vjeruje da će odlična atmosfera na Bazenima Kantrida kao i atraktivni nastupi sinkro plivačica svakom gledatelju osigurati vrhunski zabavni i sportski doživljaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!