Košarka

"Šanse su 50-50"

Martina Oštrić • srijeda, 09.06.2010.
"Šanse su 50-50"
Foto: Kristijan Komarica

Pobjedom sa 78:71 Cibona je obranila i drugu meč loptu, te će se o prvaku države odlučivati u četvrtak u Zagrebu. Osim psihološke, Cibona ima i prednost domaćeg terena, no prema najavi trenera, Zadar se neće dati tako lako...

Prvi je pred novinare izašao trener Zagrepčana Velimir Perasović koji je potvrdio kako su znali da će biti izuzetno teška utakmica, te da je u Zadru praktički sve bilo spremno za slavlje, no isto tako "bili smo svjesni ukoliko budemo igrali bolje nego u prethodnim utakmicama, pogotovo ovu zadnju u Zagrebu, gdje smo dobili s izuzetnim postotkom šuta ali lošijom igrom u obrani, da možemo igrati ravnopravno sa Zadrom".

"Kada Zadar nije napravio onoliku razliku koja im je dala mir, bili su sve nervozniji i nervozniji, a to je na kraju rezultiralo nekim promašenim šutevima koje oni obično ne promašuju".

Perasović smatra kako su protivnike u utakmici držala slobodna bacanja, jer je u svim drugim segmentima igre njegova momčad bila dominantnija - i u skoku, i u napadu. "Zajedno s penalima, koje nikako nismo mogli riješiti, jer smo jako brzo ulazili u bonus. Zadar je šutirao penale, imao je i ofenzivne skokove, a mi smo se morali potruditi na drugi način".

Još je jednom ponovio kako ništa nije riješeno. "Zadar je u dvije utakmice u Zagrebu pokazao da može s nama igrati, te da ništa nije riješeno. Dok ne dobijemo treću utakmicu ne možemo misliti ni da smo blizu, ni da smo daleko. Sad smo 50-50 i jedni i drugi".

Trener domaće momčadi Danijel Jusup kazao je kako je prije svega tužan jer njegova momčad nije pružila utakmicu kakvu je očekivao da će pružiti pred prepunom dvoranom koja ih je nosila i kad ih je išlo dobro, i kad nije. "Jednostavno, premalo je igrača bilo raspoloženo da bi se utakmica dobila".

Smatra kako je ključni trenutak utakmice bila ozljeda Boise, jer je to psihološki djelovalo na sve tako da su izgubili samopouzdanje i vjeru jer on pomaže i defenzivno i u blok igri. "Ionako smo kratki, a bez njega, koji, kako se čini, ima ozbiljniju ozljedu, šanse su nam bile minimalne".

"Mi se jesmo uspjeli vratiti u zadnjoj četvrtini, no čini se da nismo imali dovoljno snage da okrenemo utakmicu. Bazirali smo se uglavnom na šutu izvana, iako smo se dogovorili da ćemo loptu spustiti dolje, međutim taj igrač koji je trebao nešto dolje napraviti je, uz Perića, zasigurno Boisa, tako da smo se bazirali na tom šutu za tri poena koji je bio relativno neizrađen".

Nakon kratkog Jusupovog monologa na red su došli novinari, koje je zanimalo čemu forsiranje Marka Cara, koji nije bio 100 % u utakmici umjesto nelošeg Vedrana Morovića, s čim se trener nije složio. "Možda je trebao igrati malo više, no smatram da to i nije presudilo utakmicu".

Drugo pitanje odnosilo se na pad u postotku slobodnih bacanja, koji je u prve dvije utakmice iznosio oko 80 %, da bi se u posljednje dvije spustio na oko 60 %, i ima li to veze s psihološkom pripremom. Na to je pitanje trener Zadrana odgovorio da je za Zadar uspjeh što je uopće došao do finala. "Psihološki pritisak vjerojatno je djelovao na njih, ali psihološku pripremu nismo mijenjali ni za polufinale ni za finale, tako da pitanje nema temelja".

Na pitanje što će biti u petoj utakmici, Jusup je odgovorio da smatra kako će biti teška, prvenstveno zbog nedostatka Boise, koji momčadi puno znači, pogotovo u rotaciji i obrani na Vukušića. "Šanse nam nisu velike, ali daleko od toga da ćemo se predati", završio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5709.06.2010. u 13:18
    teško će se zadar izvući, mislim da im je moral na 0 dok su cibosi u boljem raspoloženju i sve osim pobjede cibone sutra će biti veliko iznenađenje
    domba57
  • Obrisan korisnik09.06.2010. u 09:26
    cak bi i ja imao bolji sut nego car sinoc,kada te ne ide ona ne treba toliko forsirati taj sut za tricu...poludio sam sinoc.koliko uzaludnih i forsiranih suteva...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2010. u 03:01
    mora to peras reći, da ne pada borbeni moral.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2010. u 02:18
    ma kakvih 50 50, nema zadar više šanse...
    Obrisan korisnik