Košarka

Perasović: "Bilo je najvažnije izvući utakmicu"

Ivor Krapac • subota, 05.06.2010.
Perasović: "Bilo je najvažnije izvući utakmicu"
Foto: Kristijan Komarica

Iako igrački to nije izgledalo idealno, Cibona se pomaknula s nule u završnici hrvatskog prvenstva protiv Zadra. Dosta nervoze i pritiska, uz činjenicu da zbog boli u ahilovi tetivi u drugom poluvremenu nije bilo Marka Tomasa, naravno, i borbeni Zadrani - sve ovo dovelo je do neizvjesnosti u utakmici u kojoj su Cibosi bili šuterski jako raspoloženi i imali priliku i za ranije rješenje susreta...

Za razliku od prve dvije utakmice, Cibonin šut je u pobjedi s 87:81 za smanjenje na 2-1 u finalu bio izrazito dobar, s odličnih 59 % za tricu (17/29), protiv čega Zadrani ove subote nisu mogli puno. Nakon poraza, Danijel Jusup gurnuo je upravo dalekometni šut Cibosa u prvi plan - opasnost su ovog puta predstavljali i Gordon i Vukušić i Bogdanović i Troha, pa i Tomas dok je još bio u igri.

"Preko 50 posto šuta za tri poena je stvarno dosta, u takvim okolnostima je vrlo teško dobiti utakmicu", osvrnuo se trener Zadra: "Pokušali smo mijenjati obrane da ih time zbunimo, ali stvarno su dobro reagirali na naše promjene obrane, i na zonu i na 'čovjeka'. Ono što smo mi zabijali prošlog tjedna kada smo dobili u Zagrebu, sada su pogađali oni, ulazilo im je protiv zone i sa sedam-osam metara".

Vezane vijesti

"Bili smo u prilici u trećoj četvrtini, približili smo se Ciboni na poen, ali mislim da smo tada odigrali glupo i nekoncentrirano, mijenjali smo napad koji nam je išao, iz toga smo dobili poene iz kontranapada i tu izgubili priključak. Nakon toga smo se teško mogli malo ozbiljnije približiti", dodao je Jusup, ističući da je u ovakvim serijama sve moguće - pa i da Cibona u utorak u četvrtoj utakmici ponovno ima ovakav šuterski dan, što bi Zadru značajno otežalo put do pobjede.

Što se pritiska tiče, Zadrov trener ne bježi od činjenice da će u utorak biti na leđima njegove momčadi: "Pritiska uvijek ima, bio je i večeras na nama. Ovo je finalna serija u kojoj je pritisak i na Ciboni, ako izgube u utorak izgubili su prvenstvo, na nama je svakako, ali nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti, malo osvježiti i adekvatno pripremiti za utakmicu koja slijedi".

Velimir Perasović istaknuo je da je za njegovu momčad ovo bila utakmica koja se morala dobiti - a sve ostalo pada u drugi plan: "Imali smo imperativ i u ovakvim susretima je to uvijek uteg. Mislim da smo napadački odigrali puno bolje nego dosad u finalu, imali smo izuzetno visok postotak šuta za tricu, ali isto tako, prvi put u ovoj seriji nas je Zadar dobro nadskakao, dominirali su u napadačkom skoku što im je i inače najjače oružje".

"Bili smo prenervozni zbog važnosti utakmice, pogotovo početkom treće četvrtine kada pet-šest minuta nismo zabili poen i Zadar nas je prebrzo stigao", dodao je Peras: "No, bilo je najvažnije izvući utakmicu jer je pritisak bio ogroman, ova pobjeda nam daje priliku da u Zadru probamo vratiti seriju u Zagreb".

Hoće li u četvrtoj moći zaigrati Marko Tomas, još je prerano reći: "Osjetio je bol u ahilovoj tetivi, mislim da nije ništa puklo, ali nije mogao nastaviti zbog boli. Boljelo ga je i jučer, a u tijeku utakmice bilo je lošije, u jednom od zadnjih napada u prvom poluvremenu je u jednoj kretnji pogoršao stanje. Ne znam hoće li moći u utorak, u ovom trenutku je to neizvjesno".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!