Košarka

Izdržljiviji Zadrani nastavili niz

Goran Markuš • subota, 17.04.2010.
Izdržljiviji Zadrani nastavili niz
Foto: Nikola Movrić

Kao i već nekoliko puta ove sezone Zabočani su pokazali volju, želju i srce, no još je jednom ponestalo snage što su iskusni Zadrani predvođeni sjajnim, uigranim triom Stipčević - Car - Perić znali iskoristiti upisavši osmo uzastopno slavlje u Ligi za prvaka...

Kao i nekoliko puta ove sezone na samom otvaranju susreta Zabočani su pokazali zube i na svaki poen protivnika odgovorili su kvalitetnim napadom i preciznom završnicom. U nekoliko trenutaka činilo se da će se gosti ipak odvojiti, no Zabok je svaki puta pronašao odgovor i na prvi se odmor odlazi s potpuno izjednačenih 19:19.

"Rat" na tribinama

Iako je 20-ak gostujućih navijača pokušalo podići svoju momčad u najtežim trenucima prepuna dvorana potpuno je zasjenila njihov trud ponovno se dokazavši jednim od glavnih oružja jedinog zagorskog prvoligaša.

Vezane vijesti

Kao i protiv Cibosa domaćin je kod otvaranja druge četvrtine počeo popuštati, no nakon 7:0 serije Zadra Zabočani ipak uspijevaju pronaći ritam i minutu prije kraja poluvremena preuzimaju inicijativu s i više nego ugodnih osam poena prednosti. Na njihovu žalost polaganje i trica u posljednjim trenucima četvrtine goste na odmor odvodi s tek tri poena zaostatka.

Sjajno je domaćin otvorio i nastavak pobjegavši na još ugodnijih + 7, no to je bio kraj svih zagorskih snova. Naime, dvojac Rok Stipčević (21 poena) - Marko Car (21 poen) preuzeo je inicijativu i tricama vraćaju Zadranima vodstvo od 11 poena koje gost mudro štiti do samog kraja četvrtine.

U posljednjoj četvrtini Dragutin Črnjević odlučio je vratiti udarnu postavu domaćina, ipak očito malo preumornu ekipu koja je htjela preokrenuti, no svaki pokušaj gosti su vrlo brzo i direktno zaustavili i održavajući mirno vodstvo s potpuno zasluženih 14 poena razlike privode susret kraju.

Uz Stipčevića i Cara kod Zadrana daleko najistaknutije ime bio je Hrvoje Perić (29 poena, 11 skokova), a vrlo zapaženu ulogu odigrao je i Tomislav Ružić (14 poena). Čak je pet domaćih igrača predvođenih ponovno izuzetno motiviranim duom Ivan Tomeljak (16 poena, 3 asistencije) - Robert Lež (15 poena, 4 skoka) upisalo dvoznamenkasti broj poena.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Zabok82:96Zadar
Zagreb72:80Cedevita
Slavonski Brod90:81Vrijednosnice Osijek
Trogir72:95Cibona
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!