Automoto

"Zabavio sam se"

Goran Markuš • nedjelja, 14.03.2010.
"Zabavio sam se"
Foto: EPA

Nakon trogodišnjeg izbivanja iz svijeta kraljice oktanskih sportova 41-godišnji Michael Schumacher usprkos "porazu" od momčadskog kolege priznaje kako se zaista zabavio vozeći svoju prvu Grand Prix utrku za njemački Mercedes GP...

"Nakon što sam tri godine izbivao drago mi je što iskreno mogu priznati da sam se danas uistinu zabavio. Mogu živjeti sa šestom pozicijom jer to je mjesto koje meni, ali i cijeloj momčadi služi kao odličan temelj za posao koji nas još očekuje", izjavio je sedmerostruki F1 prvak, Michael Schumacher.

Iako je donekle zadovoljan rezultatom Schumacher zna da njegovu momčad tek sad čeka pravi posao: "Želimo li se boriti za sam vrh čeka nas još puno rada, no na dobrom smo putu. Međutim, sezona je duga, a momčad vrlo vrijedna i niti sekundu ne sumnjam u naš uspjeh."

Iako je završio ispred velikog Schumachera što je zasigurno bio jedan od njegovih mini ciljeva Nico Rosberg ipak nije prezadovoljan konačnim petim mjestom: "Nažalost, prilično vremena izgubio sam u prvom stintu zbog prilično lošeg seta guma što niti kasnije nisam uspio nadoknaditi. Zaista mi je žao što sam izgubio grip kad sam konačno sustigao Vettela, no bez obzira na sve ovo je bila odlična uvodna utrka naše momčadi i ne treba niti sumnjati da ćemo biti sve bolji što će sezona odmicati."

Sa svojim vozačima složio se i glavni mozak momčadi, Ross Brawn: "Obojica su ostvarila zaista zavidan rezultat i sad je na nama da im osiguramo bolid s kojim će se moći boriti za sam vrh. Danas jednostavno nismo mogli biti brži, no došli smo priličnog broja bodova koji će poslužiti kao odličan temelj za nastavak sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!