Nogomet

Video: Dinamo uvjerljiv, Hajduk se provukao

Bernard Jurišić • srijeda, 23.09.2009.
Video: Dinamo uvjerljiv, Hajduk se provukao
Foto: Bruno Karadža

Trećeligaš Lipik sat je vremena "prijetio" napraviti najveću ovogodišnju kup-senzaciju. No, na krilima Senijada Ibričića Hajduk je anulirao zaostatak od 1:3 i plasirao se u osminu finala Hrvatskog kupa. Ostali favoriti bili su uvjerljivi...

Sat vremena Hajduk je plesao na rubu svoje najveće sramote u povijesti Hrvatskog kupa. Nikad "bili" nisu ispali u šesnaestini finala otkako je samostalne Hrvatske, ali Lipik ih je opasno zamislio.

Trećeligaš je pred 4.000 gledatelja prvo poluvrijeme završio s prednošću 3:1. Dario Šimunović je doveo Lipik u vodstvo u 24. minuti, izjednačio je Ibričić pet minuta kasnije s bijele točke. Furiozna završnica prvog poluvremena, u kojoj se nije proslavio Hajdukov pričuvni vratar Tomić, odvela je Lipik na poluvrijeme s prednošću 3:1, nakon još jednog pogotka Šimunovića i Baltića.

Vezane vijesti

Deset minuta drugog dijela Lipičani su držali prednost, no tada je majstorija Cernata smanjila rezultat na 3:2. Domaćini su počeli tjelesno padati, pa su Hajdukovci do kraja susreta dominirali i s još tri pogotka preokrenuli rezultat i izbjegli blamažu. Senijad Ibričić zabio je treći i četvrti pogodak, a točku na i stavio je Vukušić u 75. minuti.

I ostali su favoriti bili sigurni, pa je jučerašnjih pet komada u mreži Cibalije u Labinu ostalo jedino veliko iznenađenje u šesnaestini finala. Dinamo je lako prošao kroz Gojanec s četiri lopte u mreži Plitvice, a Rijeka je pogocima Đalovića i Matka već u prvom poluvremenu riješila pitanje prolaza kod Croatije u Slavonskom Brodu.

Osijek je u Županji slavio 3:1 pogocima Hrnčevića, Ibriksa i Nikšića, Varteks u Benkovcu 2:0 pogocima Vuka i Mumleka, kao i Slaven Belupo na gostovanju kod Splita. Karlovac se lako obračunao s Haškom, a kutinska Moslavina je prošla Konavljanina.

Vinogradar je nakon produžetaka izbacio Međimurje, a Segesta je na isti način slavila u Senju. Posljednji par Belišće - Šibenik svoj susret igra 29. rujna.

Parovi osmine finala (igra se jedna utakmica 28. listopada, domaćin će se odrediti ždrijebom):

Dinamo - Vinogradar
Rijeka - Belišće/Šibenik
Hajduk - Moslavina
Varteks - Karlovac
Slaven Belupo - Istra 1961.
Zagreb - Segesta
Rudar - Pomorac
Osijek - Inter

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!