Košarka

"Ponosan sam na igrače"

Vedran Babić • subota, 19.09.2009.
"Ponosan sam na igrače"
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je zacrtani cilj - plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Turskoj. Nakon pobjede nad Rusijom koja nam je to omogućila, izbornik Jasmin Repeša pohvalio je svoje igrače...

"Ovo je bila vrlo teška utakmica za nas poslije sinoćnjeg poraza i načina na koji smo izgubili. Naš minimalni cilj prije početka Eurobasketa bio je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj i zadržati kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima. Jako sam ponosan na svoje igrače koji su se uspjeli oporaviti, kako psihički tako i fizički", izjavio je za službenu stranicu Eurobasketa Repeša.

Krešimir Lončar se složio s izbornikom da je utakmica bila teška zbog jučerašnjeg poraza, dodavši kako sinoć nitko od reprezentativaca nije dobro spavao. O samoj utakmici protiv Rusije Lončar je rekao: "Nismo dobro startali, ali smo se ipak na vrijeme probudili i shvatili da smo još uvijek u igri za SP. Rusi imaju dobru momčad, no mi smo igrali čvrsto i pobijedili."

Ruski izbornik David Blatt detektirao je razloge poraza njegove momčadi: "Hrvati su iskusniji i odigrali su bolje akcije u završnici utakmice. To je i razumljivo s obzirom na dob i iskustvo njihovih igrača. Mi smo, pak, propustili prilike koje nismo smjeli propustiti. Utakmica je mogla otići i u našem smjeru, baš kao i ona prva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!