Košarka

"Kao da su oni bili slobodni"

Branimir Korać • subota, 19.09.2009.
"Kao da su oni bili slobodni"
Foto: EPA

Francuska je svladala Tursku i otišla u borbu za peto mjesto. Ovom pobjedom Francuzi su osigurali i nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, a na kraju su bili zadovoljni što su uspjeli od minus 19 otići do pobjede...

"Cilj nam je bio izboriti Svjetsko prvenstvo i u tome smo uspjeli. Igrali smo loše u prvom poluvremenu, no onda smo se podigli i odigrali kako smo i očekivali. Imamo mladu i talentiranu reprezentaciju i ovaj Eurobasket nam je dobro došao da steknemo iskustva za Svjetsko prvenstvo", rekao je nakon susreta Nicolas Batum.

U prvom poluvremenu Francuzi su igrali vrlo loše i Turska je neočekivano visoko vodila. No kako je vrijeme odmicalo, tako je i kopnila snaga kod Turaka i na kraju je Francuska otišla do visoke pobjede.

"Uplašili smo se u prvom poluvremenu kako bismo mogli izgubiti ovu utakmicu, no uspjeli smo ubaciti neke trice i uhvatiti ritam u trećoj četvrtini", dodao je Batum.

Francuski izbornik Vincent Collet smatra kako je njegova momčad u ranoj fazi izgledala loše fizički.

"Nismo u početku imali energije, činilo se kao da smo mi igrali jučer, a ne Turska. U drugom poluvremenu bolje smo kontrolirali loptu, nismo gubili lopte, ali smo zato njih tjerali u pogreške. Ne možeš pobijediti u ovako važnoj utakmici ako protivnik bolje šutira, a mi smo se na kraju ipak šutevima izborili za pobjedu", rekao je Collet.

"Napravili smo veliku stvar danas, zaostajali smo 19 poena, ali se nismo predavali i na kraju idemo u Tursku", zadovoljan je bio i Florent Pietrus.

Krivac za turski poraz je jučerašnja utakmica s Grčkom. "Odigrali smo sjajnih 15-20 minuta, ali onda ostali bez snage. Osim što smo jučer imali tu tešku utakmicu s Grcima, danas smo nastupili bez Ilyasove i Arslana i to se osjetilo", komentirao je Bogdan Tanjević s čim se složio Kerem Tunceri koji je dodao: "Francuzi su pogađali odlično protiv naše zone i tu je ključ. Žao nam je zbog poraza jer u svakom susretu idemo na pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!