Košarka

Rozić i Ukić ispred ostalih

Branimir Korać • subota, 19.09.2009.
Rozić i Ukić ispred ostalih
Foto: EPA

Kada igramo momčadski i kada nemamo samo jednog raspoloženog pojedinca, odmah to izgleda puno bolje. Danas se Ukiću pridružio Rozić i odmah smo bili opasniji i na kraju slavili...

Roko Leni Ukić: Ukić je naše apsolutno prvo ime na ovom Europskom prvenstvu. I u ovom dvoboju bio je jedan od igrača prevage. Ne samo da je ubacio onu važnu tricu minutu prije kraja, već je i tijekom cijelog susreta bio naš najbolji pojedinac. Nije samo zabijao već je i asistirao i tako razigrao suigrače.

Davor Kus: I Kus je pogodio jednu važnu tricu i odigrao jednu od boljih utakmica u posljednje vrijeme. Napravio je velik posao u obrani.

Marko Popović: Nije Popović bio posebno raspoložen. Iznudio je onu nesportsku pogrešku Zozulina, no to je vratilo Hrvatsku u utakmicu. Ostatak utakmice nije bio onaj pravi na kakvog smo navikli.

Nikola Vujčić: Svega sedam minuta dobio je Vujčić i to u početnoj fazi susreta. Za tako kratko vrijeme nije ostavio posebno jak dojam.

Marin Rozić: Apsolutno najbolja Rozićeva utakmica na Eurobasketu. Na obje strane parketa bio je agresivan i praktički bez ikakve pogreške. Kada smo se vraćali u drugom poluvremenu nanizao je šest poena i u tim trenucima bio naš pokretač. Nastavio je i kasnije odlično te uz Ukića bio definitivno prvo ime.

Zoran Planinić: Ovaj put Planinić je odigrao samozatajno, nije forsirao šut i ulaz, nije previše solirao i naš napad je odmah bio puno opasniji i bolji.

Mario Stojić: Stojić je igrao kratko i nije ostavio poseban dojam. Izuzev truda u obrani, nije mogao ponuditi više.

Krešimir Lončar: Kada smo u drugom poluvremenu dostigli Ruse i pokušavali se odvojiti, Lončar je pogodio važne šuteve i također dao doprinos u pobjedi. Vrlo korektna predstava našeg reprezentativca.

Marko Banić: Niti u ovom susretu Banić nije bio pravi. Još jedna utakmica u kojoj smo ga čekali, ali jednostavno nije išlo iako nije u napadu previše niti probavao. Marko je jedan od onih koji su nam ostali dužni u Poljskoj.

Sandro Nicević: Još jedna Nicevićeva korektna utakmica, dao je onoliko koliko je mogao u ovom trenutku.

Mario Kasun: Trudio se, bio agresivan, ali i griješio. Problemi s osobnim pogreškama skratili su mu minutažu na svega 13 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!