Košarka

Michael Jordan od petka u Kući slavnih

Mihaela Bradovski • petak, 11.09.2009.
Michael Jordan od petka u Kući slavnih

Košarkaški Hall of Fame u Springfieldu od petka će biti puno bogatiji. Među najslavnije svih vremena ulaze Michael Jordan, John Stockton, David Robinson, Jerry Sloan i Vivian Stringer...

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame u Springfieldu napokon će udomaćiti i najvećeg. Michael Jordan bit će primljen u Kuću slavnih i zauzeti mjesto koje mu pripada.

Jordan je definitivno jedan od najboljih sportaša prošlog stoljeća, a u Kuću slavnih ulazi u društvu suigrača iz originalnog Dream Teama Johna Stocktona i Davida Robinsona, trenera Utah Jazza Jerryja Sloana te trenerice Vivian Stringer.

"Michael je trebao biti posebno primljen. Jedna večer je trebala biti organizirana isključivo za njega, a druga za ostale. Ipak je on najveći svih vremena, a i nije u redu prema ostalima da ostanu u sjeni", rekao je s pravom vlasnik Bullsa Jerry Reinsdorf.

"On jednostavno u ničem nigdje nije htio priznati poraz. Nije se bojao poraza, uostalom koliko je samo puta iznio utakmicu na svojim leđima i pobijedio?", hvalio ga je bivši suigrač John Paxson. Paxsonu posebno ostaje u sjećanju jedna utakmica u Atlanti. "Michae je gadno iskrenuo zglob i činilo se kako je gotov za tu večer. Međutim ušao je u igri i uz bolove bio najbolji na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!