Košarka

Grci i Francuzi dokazuju klasu

Branimir Korać • petak, 11.09.2009.
Grci i Francuzi dokazuju klasu
Foto: EPA

Osim dvoboja Hrvatske i Rusije danas su na rasporedu još dva susreta na Eurobasketu. Grčka i Francuska u susrete s Njemačkom i Makedonijom ulaze kao veliki favoriti...

Prvi dan drugog kruga Eurobasketa donosi tri utakmice. Na papiru se čini kako je derbi i utakmica koja garantira najviše neizvjesnosti ona između Hrvatske i Rusije. U ostala dva susreta Njemačka i Makedonija nemaju baš previše šansi protiv objektivno jačih Francuza i Grka.

Francuzi nisu previše pokazali u prvoj rundi natjecanja, ali su uspjeli uzeti prvo mjesto u skupini i s maksimalnim brojem bodova doći do drugog kruga. Kao takvi predstavljaju visoku prepreku za Makedonce koji su uspjeli tijesno svladati Izrael i na taj način proći daje.

Na svim pozicijama atletski moćni Francuzi imaju prednost. Stefanov će teško pratiti ritam Tonyja Parkera dok će se makedonski centri još teže boriti s vrlo pokretljivom francuskom visokom linijom.

U drugom dvoboju moglo bi biti slično. Grčka je izgledala uistinu impresivno u prvom krugu natjecanja i pomela je svoja tri protivnika, a među njima Hrvatsku i Makedoniju. S druge strane Njemačka je prošla na mala vrata i već ulazak u drugi krug za njih je veliki uspjeh.

No mlada njemačka momčad pokazuje veliku borbenost, ne odustaju niti u jednom trenutku i teren napuštaju krvavih koljena. Grčka je tehnički puno dotjeranija, taktički je gotovo savršena i pokušat će što više primiriti igru kako bi to došlo do izražaja. Iako i da se krene u neko nadtrčavanje, i tu su u priličnoj prednosti jer Njemačka nema baš momčad koja može odgovoriti na to.

U prvom planu kod obje reprezentacije svakako će biti obrane. I Nijemci i Grci igraju vrlo dobru obranu te bi susret mogao završiti na malom broju koševa.

Skupina E, treće kolo:
Njemačka - Grčka 18:15
Francuska - Makedonija 21:00

Eurobasket, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska59:62Rusija
Njemačka76:84Grčka
Francuska83:57Sjeverna Makedonija
1Francuska (+4)30+46
2Rusija (+2)30+10
3Grčka (+4)12+43
4Hrvatska (+3)12-17
5Sjeverna Makedonija (+2)12-59
6Njemačka (+3)03-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!