Košarka

Thunder i Celticsi do uvjerljivih pobjeda na početku polufinalnih serija

Branimir Korać • srijeda, 08.05.2024.
Thunder i Celticsi do uvjerljivih pobjeda na početku polufinalnih serija
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder i Boston Celtics upisali su uvjerljive pobjede u prvim utakmica konferencijskih polufinala. Mavericksi i Cavaliersi nisu imali šanse...

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 117:95 (1-0)

Oklahoma City Thunder lako je slavio u prvoj utakmici polufinala Zapada protiv Dallas Mavericksa. Thunder je bio vrlo uvjerljiv i odnio je pobjedu 117:95.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luka Dončić muči se s ozljedom, ima problema s koljenom i to se osjetilo, a Thunder je to iskoristio te dosta jednostavno slavio.

Presudilo je zatvaranje oba poluvremena. I dok je Dallas bio dobar i ravnopravan u prvoj i trećoj dionici, u drugoj i četvrtoj Thunder je stvorio razliku s kojom je mogao mirno dovršiti dvoboj i upisati glatku pobjedu.

Predvodili su ga Shai Gilgeous-Alexander s 29 poena, devet skokova i devet asistencija te Chet Holmgren s 19 poena i sedam, skokova. Kod Dallasa Kyrie Irving imao je 20 poena, a Dončić 19 poena uz devet asistencija i šest skokova.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 120:95 (1-0)

Raspoloženi Boston Celticsi nadigrali su Cleveland Cavalierse i već u prvoj utakmici serije pokazali su tko je gazda i favorit za prolaz u finale Konferencije.

Sve četiri četvrtine otišle su na stranu Celticsa čija pobjeda niti u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Svi pokušaji Cavsa da se vrate u utakmicu bili su neuspješni.

18 ubačenih trica i 17 skokova više u konačnici su bili ključni i presudili su pobjednika. Vrhunsku formu u ovom doigravanju potvrdio je Derrick White.

Jaylen Brown bio je prvo ime susreta s 32 poena i šest skokova, a White je dodao 25 poena i pet asistencija. Kod Cavaliersa Donovan Mitchell ubacio je 33 poena uz šest skokova dok je Evan Mobley imao 17 poena i 13 skokova.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!