Košarka

Tomas vjerojatno bez Eurobasketa

Branimir Korać • subota, 22.08.2009.
Tomas vjerojatno bez Eurobasketa
Foto: Bruno Blumenschein

Pobjeda protiv Poljske u prvom susretu na Superkupu bila je skupa. Marko Tomas zaradio je rupturu stražnje lože i pauzirat će dva do tri tjedna što znači kako je za njega Eurobasket predalek san...

Loše vijesti saznao je Jasmin Repeša nakon susreta Hrvatske i Poljske. Marko Tomas zaradio je ozljedu stražnje lože i pauzirat će najmanje dva do tri tjedna i samim time morat će propustiti Eurobasket u Poljskoj.

Do ozljede je došlo potkraj utakmice kada je Tomas pokušao istrčati jedan kontranapad, no osjetio je bol u mišiću i bilo je jasno kako nije riječ o bezazlenoj ozljedi.

Liječnik reprezentacije smatra kako je za Tomasa Eurobasket nedostižan, ali stručni stožer ipak će pričekati s konačnom odlukom i vidjeti kako napreduje oporavak. Na žalost, čini se kako bi se ipak mogla dogoditi slična situacija kao s Markotom uoči Olimpijskih igara kada je Šveđo zaradio ozljedu na dodatnim kvalifikacijama, pokušalo ga se pričekati, ali nije bio spreman.

Osim Tomasa Repeša trenutno na poziciji trojke ima na raspolaganju Marina Rozića kao vjerojatnog prvog izbora i Marija Stojića koji bi priliku trebao čekati s klupe. U ovoj situaciji ne bi bilo čudno da Repeša odluči ponovno vratiti Damjana Rudeža na pripreme reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!