Košarka

Hrvatska pobjednik turnira u Njemačkoj

Branimir Korać • subota, 22.08.2009.
Hrvatska pobjednik turnira u Njemačkoj
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjednik je pripremnog turnira koji je igran u Bambergu. U finalu turnira Hrvatska je nadigrala domaćina Njemačku i lako slavila 73:65...

Superkup igran u Bambergu pripao je Hrvatskoj. Dan ranije Hrvatska je svladala Poljsku, a zatim je danas bila bolja i od reprezentacije Njemačke te na taj način osvojila turnir. Osim osvajanjem turnira, Jasmin Repeša može biti zadovoljan i sve boljom igrom koja je prikazana u ova dva susreta.

Početak utakmice protekao je u nervoznoj i rastrganoj igri s dosta promašenih šuteva s obje strane i nijedna reprezentacija nije se uspjela odvojiti. U drugih deset minuta ipak drugačija slika na parketu. Hrvatski napad je proradio, Njemačka je i dalje imala problema s dobrom obranom naše reprezentacije i Hrvatska sredinom četvrtine hvata prvi put dvoznamenkastu prednost (33:23), a na poluvrijeme odlazi s ugodnih 41:32.

U drugom dijelu nastavilo se u hrvatskom ritmu. Sve više njemačkih igrača ulazilo je i u probleme s osobnim pogreškama i naši reprezentativci to su znalački koristili i podizali prednost.

Najvišu prednost Hrvatska je dostigla u samoj završnici treće četvrtine kada je imala visokih 64:45 i već tu lagano počela privoditi utakmicu kraju. U posljednjih deset minuta napad Hrvatske više nije bio tako ubojit, Njemačka je uspjela smanjiti zaostatak i to do konačnih 73:65.

U našim redovima najbolji su bili mario Kasun s 13 poena i šest skokova te Davor Kus s 12 poena. Kod Njemačke Yassin Idbihi ubacio je 16 poena, a Tim Ohlbrecht dodao je 12 poena i osam skokova.

U susretu za treće mjesto Makedonija je preokrenula minus 17 i odnijela pobjedu protiv Poljske 95:88. Makedonce su predvodili Jeremiah Massey sa 17 poena i Vojdan Stojanovski s 15 poena. Kod Poljske David Logan ubacio je 14 poena, a Szymon Szewczyk 12 uz sedam skokova.

Prijateljska utakmica

HRVATSKA - NJEMAČKA 73:65 (19:17, 41:32, 64:49)

Hrvatska: Ukić 10, Kus 12, Popović 5 (4 skoka, 4 asistencije), Vujčić 10, Rančić 0, Rozić 2 (6 skokova), Stojić 4, Tomić 2, Banić 5, Nicević 6, Kasun 13 (6 skokova), Prkačin 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!