Košarka

Poljaci svladani u završnici

Branimir Korać • petak, 21.08.2009.
Poljaci svladani u završnici
Foto: EPA

Nastup na turniru u Bambergu Hrvatska je otvorila pobjedom protiv Poljske 81:74. Bio je to treći susret s Poljacima u kratko vrijeme, nakon tijesne pobjede i tijesnog poraza u Poljskoj, uslijedila je još jedna neizvjesna utakmica...

Hrvatska je nakon dva poraza od Slovenije u Poreču i Pazinu otputovala u Bamberg sa željom da se iskupi i igrom i rezultatom. Prvi protivnik bio je stari poznanik Poljska s kojima u posljednja dva tjedna imamo omjer 1-1.

Prvo poluvrijeme najvećim dijelom proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj se na kraju ipak Hrvatska uspjela odvojiti. Odvajanje je inicirao Vujčić koji je tri puta u nizu izigrao Lampea i našoj reprezentaciji donio prednost 31:26 da bi minutu prije kraja prvog dijela naša reprezentacija bila na visokih 42:31.

Na poluvremenu je Hrvatska vodila 42:34, a Repešu je moglo veseliti to što je napokon Hrvatska imala prednost u skoku i nije dozvolila protivniku dominaciju u reketu.

U drugi dio Hrvatska ulazi odlično i nakon četiri poena u nizu Rozića i tri poena Kusa vodimo s visokih 54:37. Međutim, tu nije bio kraj. Poljska se polako počela vraćati u utakmicu i do kraja treće četvrtine značajno smanjila zaostatak. U posljednju dionicu ušlo se s vodstvom Hrvatske 65:59, visoka prednost s početka treće dionice nepotrebno je kompromitirana.

U posljednjoj četvrtini sve do same završnice naša reprezentacija nije dopustila Poljacima potpuno približavanje. Međutim iako su na dvije i pol minute prije kraja imali 76:69, dopustili su Loganu mini seriju za smanjenje na 76:74 na ulasku u posljednju minutu susreta. 50 sekundi prije kraja Szewczyk je s linije slobodnih bacanja mogao poravnati, no oba puta je bio neprecizan. S druge strane Ukić i Kus ne griješe s linije slobodnih bacanja i Hrvatska na kraju ipak slavi 81:74.

U našem sastavu Davor Kus ubacio je 18 poena dok je Marin Rozić dodao 15, a kod Poljske Maciej Lampe ubacio je 20 poena, a Michal Chylinski 11.

Hrvatsku u subotu u 19 sati očekuje dvoboj s Njemačkom koja je u prvom susretu turnira u tijesnoj završnici svladala Makedoniju 78:77.

Njemačka je gubila i 13 poena razlike, no uspjela se vratiti i slaviti. Predvodili su je Heiko Schaffartzik i Robin Benzing s po 13 poena. Kod Makedonije 22 poena ubacio je Vrbica Stefanov, a 11 je dodao Darius Washington.

Turnir, Bamberg:

HRVATSKA - POLJSKA 81:74(19:22, 42:34, 65:59)

Hrvatska: Ukić 10 (4 asistencije), Kus 20, Popović 5, Vujčić 8 (4 skoka), Rančić 0, Tomas 5, Rozić 13 (4 skoka), Nicević 5, Tomić 0, Banić 10 (6 skokova), Lončar 4, Prkačin 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!